≫ 

Pešić o smanjenju plata u Barseloni: Niko na takvu ponudu ne skače od sreće i kaže pristajem

Treneru košarkaša iz Katalonije zasmetali navodi medija

  • 1
Svetislav Pešić Svetislav Pešić Foto: MN Press

Većina sportskih klubova neće moći regularno da isplati svoje sportiste u vreme pandemije korona virusa, jer trenutno nema prihoda ni od sponzora, ni od utakmica i prodatih karata, a Barselona je među prvima koja je odlučila da smanji plate igračima i stručnom štabu za 70 odsto dok se sezona ne nastavi.

Španski mediji prenosili su proteklih dana kako su igrači fudbalske i košarkaške sekcije bili protiv te odluke Đozepa Bartomeua, predsednika katalonskog giganta, ali Svetislav Pešić iznosi sasvim drugu priču.

- O tome se dosta pisalo, zahvaljujući jednom novinaru Mundo Deportiva, koji je, ja bih rekao preneo dosta laži i neistina. Ali u ovom vremenu u kom živimo, vi novinari znate bolje nego ja, ružna, lažna i spektakularna vest se prenosi veoma brzo. Niko ne može da očekuje da kada se donosi jedna takva odluka, da svi skoče i kažu “super, odlično, kad to treba da potpišemo” itd... - rekao je Pešić u intervjuu Tanjugu.

Naravno, kako ističe srpski trener, ima sportista i svih koji jednostavno žele da znaju zbog čega se to radi.

- Mogu da govorim za košarku i fudbal, jer sa sigurnošću znam da su svi igrači prihvatili odluku kluba. Čak su neki rekli i da žele da učestvuju sa većim procentom. Službenici i ljudi koji rade u klubu, koji nemaju velika primanja kao sportisti, oni su koliko mi se čini trebalo da odustanu od 10 odsto svojih primanja, a jedan veliki broj sportista je insistirao da se njima skine na primer 72 odsto da bi se stvorile mogućnosti da službenici i radnici mogu da dobiju zaradu 100 odsto.

- To je istina i sve ostalo je laž i prevara. U ovoj teškoj sitauciji neki kao i uvek žele da profitiraju i da budu interesantni. Osuđujem to maksimalno, a svojim igračima i naravno fubalerima Barselone, čestitam što su na takav način reagovali - zaključio je Svetislav Pešić.

Video: Uroš Luković priznaje da mu je izolacija jako teško pada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA