≫ 

Nema navijača, nema nama ni budžeta: Trener Makabija vrlo jasan kada je reč o finansijama kluba

Sfeiropuls kaže da će dalja sudbina kluba zavisiti od odluke da li će navijači moći da dolaze na utakmice u nastavku sezone

  • 0
foto: MN Press Navijači Makabija

Makabi iz Tela-Aviva, kao i ostatak evropskih klubova, čeka mig vođstva Evrolige za nastavak sezone, koja se još uvek ne naslućuje ni u tragovima zbog pandemije korona virusa.

Dok sve stoji, klubovi ne mogu da planiraju ni najmanje korake, a sve glasnije se pominje da će se utakmice, ako se uopšte nastave, igrati pred praznim tribinama.

Takav scenario znači i da će klubovi trpeti ogromne finansijske posledice, jer ako navijači ne budu kupovali karte, neće biti ni priliva novca.

- Ništa nismo preduzeli u smislu organizacije za narednu sezonu, i nećemo, jer veliki deo budžeta Makabija čine sredstva od prodaje godišnjih ulaznica. Skoro 10.000 od 11.500 navijača mi imamo za svaku utakmicu. Razumete da je to 50-60 posto našeg budžeta za sezonu - kaže trtener Makabija Sfeiropulos, prenosi portal "Eurohoops".

- Ako ne prodamo dovoljno sezonskih ulaznica, ako ljudima ne bude bilo dozvoljeno da dolaze na utakmice, onda ne možemod a pravimo plan. I dalje imamo igrače pod ugovorima za narednu sezonu, ali moramo da sačekamo da vidimo sa kolikom budžetom ćemo raspolagati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA