≫ 

Čak su i Jokićeve bravure ostale u senci čudesnog poteza Adebaja: Rampa sa druge planete za pobedu!

Adebajo izveo spektakularnu blokadu u najvažnijem trenutku utakmice

  • 0
Adebajo Foto: Tanjug/AP

Varate se kao mislite da su Nikola Jokić, Džamal Marej i Denver Nagetsi obeležili noć za nama u NBA ligi. Momak o kome se najviše priča i piše ipak je centar Majamija Bam Adebajo koji je rampom "sa druge planete" sprečio zakucavanje Džejsona Tejtuma iz Bostona na dve sekunde pre kraja produžetka - za pobedu!

Hit je tako došao do vođstva u finalu Istoka od 1:0, upravo tim nestvarnim, potpuno neverovatnim potezom Adebaja čiji je savršen tajming i skok bio ključan da tim sa Floride povede u seriji sa Seltiksima.

Bio je to jedan od najspektakularnijih poteza koje smo imali prilike da vidimo ne samo ove sezone. Tejtum je imao samo nekoliko sekundi da napadne koš Majamija, lako je pretrčao Batlera, ustremio se na zakucavanje, i bio bi to zaista spektakularan završetak akcije i verovatno koš za novi produžetak da nije bilo čudesne intervencije Adebaja.

Uostalom, pogledajte skok, savršen osećaj za momenat i moćnu rampu Adebaja o kojoj se priča.

Rampa godine i iz drugog ugla:

Pobedu Majamiju je, osim Adebaja, doneo maestralni Goran Dragić, najefikasniji akter u pobedničkoj ekipi sa 29 poena, mada je "klač" momente imao Džimi Batler sa trojkom pred kraj regularnog dela za vođstvo, potom i dvojkom 12 sekundi pre kraja produžetka.

Na drugoj strani Tejtum je sa 30 poena bio najbolji.

bem adebajo Foto: Tanjug/Ap

Video: Ovako je Jokić urnisao Kliperse za veleobrt u seriji: Pogledajte najbolje poteze srpskog centra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA