≫ 

Nedović ostaje bez trenera: Vovoras odlazi, Panatinaikos želi Priftisa na klupi

Pod odlazećim trenerom srpski košarkaš pružao je odlične partije

  • 1
Jorgos Vovoras Foto: Youtube / Printscreen

Na pomolu je nova smena na klupi Panatinaikosa. Kako piše specijalizovani portal Eurohups, Jorgos Vovoras više neće biti trener grčkog kluba, a razlog su loši rezultati u Evroligi.

Zeleni su upisali svega pet pobeda iz 16 utakmica u elitnom košarkaškom takmičenju i izuzetno su daleko od bilo kakve borbe za plasman među najboljih osam ekipa. Uz to, PAO je ovog vikenda potpuno neočekivano poražen od Lavrija u prvenstvu Grčke, što je bio znak za čelnike kluba da Vovorasu daju „ispisnicu“.

Panata se već bacila u potragu za novim trenerom, a kako stvari stoje u klub bi mogao da dođe Dimitris Priftis. On je aktuelni trener Uniksa iz Kazanja, pa će problem za Grke biti otkupna klauzula. Zeleni trenutno nemaju dovoljno novca, što će reći da je ovaj dolazak na „dugačkom štapu“. Druga mogućnost je da u klub dođe Sotiris Manolopulos, koji je bio prvi trener u klubu pre ravno pet godina.

Biće to svakako veliki udarac za Nemanju Nedovića, pošto je pod Vovorasom srpski košarkaš zaigrao najbolju košarku u karijeri. Protiv Makabija je porazu grčkog tima upisao čak 39 poena uz 45 indeksnih poena. To je drugi najveći koeficijent nekog našeg košarkaša ikada u ovom takmičenju.

Video: Najbolji trenuci meča KK Partizan i KK Split

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA