Budućnost će još da pauzira? U Zadru ponovo zaraženi isti igrači, meč pod znakom pitanja

Nastavljaju se problemi sa koronom u regionalnom takmičenju

  • 0
KK PARtizan - ZADar, Aba Abba Liga Foto: Aba-liga.com/Partizan NIS

Taman što su se u Podgorici ponadali da će se vratiti košarci, pred njih je spuštena nova rampa. Doduše, ne njihovom krivicom, pošto se zaraza koronom sada pojavila u taboru njihovog narednog protivnika, ekipe Zadra. Prethodno je tokom jučerašnjeg dana saopšteno da će Budućnost krenuti put Dalmacije, ali je pred ponoć taj plan promenjen.

Zadar je u šampionatu Hrvatske savladao Osijek rezultatom 73:70, a zatim je obelodanio da je potpisao ugovor sa Antoniom Jordanom, koji je najbolji strelac tamošnjeg prvenstva u dosadašnjem delu sezone. Međutim, to su bile samo dobre vesti, ali bilo je i onih lošijih.

Naime, Zadar je uputio zahtev za odlaganje meča rukovodstvu takmičenja, pošto su otkriveni novi pozitivni slučajevi na koronavirus. A podsećanja radi, Zadar je nedavno odložio mečeve sa Cibonom i Borcem iz Čačka iz istog ovog razloga. Virus se javio kod istih igrača, nezvanično saznaje Sport Klub, a ukoliko ABA liga dobije potvrdu od epidemiologa, meč će biti odložen.

Zadar tako neće igrati ni protiv Budućnosti, pa ni protiv Mornara, pošto je taj meč na programu samo tri dana kasnije. Podgoričani će misli usmeriti prema duelu protiv Splita, koji je na programu 10. januara, dok će Mornar moći na miru da otputuje u Španiju na duel Evrokupa sa Gran Kanarijom. Te dve utakmice su na programu 12. januara.

Video: Košarkaš Zadra izveo slobodno bacanje kao ikona srpske košarke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA