Veliko ime na klupi Italijana: Etore Mesina posle turnira u Beogradu treći put uzima nacionalni tim

Tu vest potvrdila je poznata Gazeta delo Sport

  • 0
Etore Mesina Foto: MN Press

Sa velikim uspehom Etore Mesina predvodi Olimpiju iz Milana ove sezone u Evroligi, a iz italijanskih medija stiže senzacionalna vest da bi on posle Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu mogao da preuzme i nacionalni tim Italije.

Naime, Gazeta delo Sport je jutros ekskluzivno objavila da su čelnici tamošnjeg saveza dogovorili sa Mesinom saradnju od predstojećeg leta, kada Italija u Beogradu bude završila sa kvalifikacionim turnirom. Naravno, mi se nadamo da neće imati šansu da zablista već na Olimpijskim igrama, već da će se tamo naći tim Srbije. A u prestonici Srbije, Italijane će predvoditi aktuelni selektor, Romeo Saketi.

Razlog za ovakvu promenu, kako se dalje piše, stoji u nedavnim rezultatima selekcije Italije u kvalifikacijama za Evrobasket, koje su same po sebi bile drugačije nego inače, jer igrači iz Evrolige i NBA lige nisu ni mogli da se nadmeću zbog preklapanja kalendara.

Ne treba trošiti reči da je Etore Mesina sigurno najbolji trener iz Italije od kako košarka postoji. On je nacionalni tim već vodio u dva mandata, prvi put od 1992. do 1997. godine, kada se povukao posle srebra na Evropskom prvenstvu u Španiji, a potom i od 2015. do 2017. godine. U oba prethodna navrata nije paralelno radio kao trener u nekom klubu.

Tokom karijere između ostalih je vodio Virtus iz Bolonje, nekadašnji Beneton, CSKA iz Moskve, Real Madrid, u Los Anđeles Lejkersima i San Antoniju bio je asistent, dok je pre dve godine preuzeo Olimpiju iz Milana.

Tamošnja Gazeta piše da će Mesina voditi reprezentaciju sve do 2024. godine, a da će paralelno raditi kao trener Armanija, što je sličan slučaj kao sa Igorom Kokoškovim, koji pored vođenja tima Srbije ima posao u Fenerbahčeu.

Video: Račić kao fristajl fudbaler: Igrao se malo s lopotom, pa pogodio koš nogom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA