Janis golom silom oduvao najpotentniju NBA ofanzivu, sa 49 poena nadvisio i svemogućeg Durenta

Sjajan meč Baksa i Netsa

  • 0
janis adetokumbo Foto: Tanjug/Ap

Za mnoge NBA timove plej-of je već počeo, a baš takav okršaj kao da je sama završnica lige, odigrali su ponajbolji timovi Istoka Milvoki Baksi i Bruklin Netsi u Viskonsinu. Pobedu je na kraju odneo Milvoki rezultatom 117:114, uz još jednu spektakularnu partiju lidera ekipe Janisa Adetokumba koji je Bruklinu uneo u koš 49 poena.

Na drugoj strani do samog kraja je blistao Kevin Durent, meč je završio sa 42 poena, ali je promašio dva ključna šuta, oba za tri poena, u rasponu od tridesetak sekundi pre kraja, te je tako i propustio dve lepe prilike da izbori produžetak.

Bio je ovo okršaj trećeplasiranog i prvoplasiranog tima istočne konferencije, ali to sad nije više Bruklin, jer je upravo ovim porazom pao na drugu poziciju iza Filadelfije koja ima poraz manje naspram Netsa.

Blokada Janisa na Šametu bio je samo jedan od nekoliko spektakularnih poteza grčkog super atlete koji je sirovom snagom i atelticizmom u napadu krčio sebi put do koša, a u odbrani stajao kao toranj pred napadačima Netsa.

Na drugoj strani atrakcijom se izdvojio Blejk Grifin, koji je meč završio sa 11 poena i najavio neke bolje partije u najvažnijem delu sezone. Drugi strelac u poraženom timu bio je Kajri Irving sa 20 poena.

Gostima je nedostajao Džejms Harden koji je već izvesno vreme van stroja zbog povrede, ali će biti fit do plej-ofa u kojem Netsi, sa trilingom Durent-Irving-Harden, jesu prvi favoriti za osvajanje titule.

Kod Baksa, koji su pokazali snagu i kvalitet da odgovore na napadačku moć Netsa, osim Adetokumba, najzaslužniji za pobedu je bio Kris Midlton sa 26 poena, uz njega i Džru Holidej sa 18.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA