≫ 

Legenda NBA čestitala Vestbruku, jer mu je oborio rekord star 47 godina

Jedina dva igrača koja su još u karijeri ostvarila više od 100 tripl-dablova su Medžik Džonson (138) i Džejson Kid (107).

  • 0
Kevin Durent Rasel Vestbruk

Foto: AP/Tanjug

Košarkaš Vašington Vizardsa Rasel Vestbruk na utakmici protiv Atlante ostvario 182. tripl-dabl u karijeri i tako pretekao legendarnog Oskara Robertsona (181) na prvom mestu večne liste.

- Ovo je blagoslov, kao dete koje je odrastalo u Los Anđelesu nisam mogao ni da sanjam da ću postati rekorder NBA lige po broju tripl-dablova, - rekao je Vestbruk reporterima posle meča u kome je imao učinak od 28 poena, 21 asistenciju i 13 skokova, ali je njegov Vašington ipak poražen od Hoksa 125:124.

- Ulažete mnogo energije, vremena, žrtvujete se da biste došli u mogućnost da vas pomenu u društvu igrača kao što su Robertson, Medžik, Kid… To je nešto o čemu nisam mogao ni da sanjam kao dete odrastajući u Los Anđelesu. Zaista sam zahvalan za ovakve momente u karijeri -istakao je Vestbruk.

Čestitke Vestbruku uputio je i Robertson u video poruci.

- Veoma sam srećan zbog tebe, Rasele. Tvoja porodica je veoma ponosna na tebe, a ja ti odajem počast za sva tvoja košarkaška dostignuća -rekao je Robertson.

Vestbruk je samo u ovoj sezoni ostvario 36 tripl-dablova, a srušio je je Robertsonov record koji je važio još od 1974. godine.

Utakmica sezone za košarkaše Zvezde danas (18.30) protiv Igokee. Ako izgube, crveno-beli ostaju bez finala ABA lige, što bi bio veliki udarac za aktuelnog šampiona. Kvota na keca je 1,20, a na novi trijumf Igokeaa 5,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Igokea.

Video: Sraman potez Vestbruka, iz očaja je gurnuo Dončića van terena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA