"Ko je jadniji - sekretar lige ili Široki sa peharom?": Bajić o velikoj sramoti u bosanskoj košarci

O ovome će tek biti reči u narednim danima i nedeljama

  • 7
KK Široki Brijeg Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Veliki skandal u susednoj Bosni i Hercegovini. Košarku tamo već duže vremena potresaju skandali, a ovaj poslednji preti da uruši čitav sistem i integritet takmičenja. Naime, juče je na programu bio planiran Fajnal for tzv. "Lige šest", gde su učešće izborili Igokea, Borac iz Banjaluke, Sparsi iz Sarajeva i Široki Brijeg.

Organizacija turnira bila je poverena Širokom, pošto preostala tri tima nisu ni želela da učestvuju. Igokea i Sparsi želeli su da se nadmetanje završi po trenutnom stanju, što nisu prihvatili domaći i KS BiH. Svih ostalih pet klubova iz "Lige šest" bilo je uz dva najpoznatija kluba iz susedne nam države. Čelnici i disciplinci Saveza su se pojavili u "Pecari" gde su zatekli samo pomenutu ekipu iz Hercegovine kojoj su dodelili medalje i pehare bez minuta provedenog na terenu!

Ono što pravi dodatnu komplikaciju jeste činjenica da je Igokea već aplicirala za takmičenje u FIBA Ligi šampiona za narednu sezonu, ali ih je generalni sekretar Saveza stavio "na hlađenje" zajedno sa Mirzom Teletovićem, koji predsedava KS BiH. Mesto u tom takmičenju, prema njihovom tumačenju treba da dobije Široki i pravo prečeg takmičenja u ABA 2 ligi, što će izazvati pravi gnev i revolt, pa neće biti čudno ukoliko Bosna i Hercegovina kao zemlja uopšte ne bude imala predstavnika u evropskim takmičenjima za narednu takmičarsku godinu.

Sve je izvesnije da će Širokom titula na kraju biti upisana, biće im to jedanaesta u istoriji, ali ovo svakako nije način na koji treba da se završi jedno nacionalno prvenstvo. Iz Sparsa su već počeli da bacaju "otrovne" strelice i traže kompletnu smenu svih u Savezu od vrha do dna.

- Svi oni koji su učestvovali u ovome treba odmah da podnesu ostavke - rezignirano je prokomentarisao predsednik Sarajlija, Nihad Selimović.

Još oštriji je bio trener Igokee, Dragan Bajić koji nije štedeo reči prema Košarkaškom savezu BiH i ekipi Širokog, koje je nazvao "jadnim".

- Šta normalan čovek može reći na ovakvu situaciju. Ne znam ko je jadniji ispao, da li generalni sekretar, da li komesar lige, ili Široki koji je na ovaj način uzeo sebi za pravo da primi medalje i pehare. To dovoljno govori u kakvoj bednoj i jadnoj državi živimo. Ovo je samo vid rasula u kojem se zemlja nalazi počev od sporta, pa do svih ostalih oblasti. Trenutno se nalazim u Skoplju i zbog svega ovog ne poštujem Bosnu i Hercegovinu, poštujem samo Republiku Srpsku i Severnu Makedoniju čiji sam selektor - besan je bio Bajić.

Video: Na samom finišu zamalo da dođe do ozbiljnog sukoba između košarkaša crno-belih i Mege

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U-dbini projekti

    6. jun 2021 | 11:09

    Pa zar i fmp koga neki zovu i zvezda nije dograbila aba titulu koju nikad nije osvojila..sad trazit ko je jadniji siroki ili zvezda , zakljucak je da su ISTI..i jeni i drugi si U - stvari udbn projekat

  • Ja

    6. jun 2021 | 11:14

    Samo su jadni ispali ovi klubovi sto su odustali,pa zvezda,partizan,buducnos ,mornar,imaju vise odigranih utakmica u sezonu i to su igrali sve jake utakmice,borili se za titule,pa igraju svoje prvenstvo i cute,a ovi sto misle da igraju ABA ligu i misle da su zvezde,a ustvari su toliko jadni da je to strasno

  • Mile

    6. jun 2021 | 11:15

    Đes' Bajiću jarane, nemoj mi se samo nervitat' bolan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA