Došlo vreme za rastanak? Još jedna zemlja želi Marinu Maljković za selektora

Pored Francuske, pojavilo se interesovanje čelnika Košarkaškog saveza Belgije

  • 0
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je u prethodnom periodu pružila neverovatno dobre partije, osvojili su Evropsko prvenstvo, a onda su završili na četvrtom mestu na Olimpijskim igrama. Najveće zasluge za ovaj rezultat idu upravo selektoru naše reprezentacije - Marini Maljković, koja bi uskoro mogla i da napusti kormilo naše reprezentacije.

Sport i nije toliko popularan u Srbiji, ali su Marina Maljković i ostale devojke uspele da ga podignu i da nateraju većinu ljudi da gleda, uživa i navija za "lavice" koje su se borile za nacionalni dres.

Po medijima iz Belgije, Marina Maljković bi mogla da preuzme nacionalni tim te zemlje i povede ga ka tituli kontinentalnog šampiona! Na prethodnom takmičenju upravo ih je Srbija zaustavila pobedom u polufinalu, a Belgijanci smatraju da bi sa Marinom mogli do trona.

Pitanje je koliko je ova opcija realna pošto je Marina Maljković, kad su se pojavile priče o preuzimanju Francuske, a ona je tada rekla:

- Govorim samo o zvaničnim stvarima, a zvanični nisam imala nikakve razgovore. Danas vam ne mogu odgovoriti na ovo pitanje. Sa druge strane, nije tajna ako me pitate o emocijama to su uvek Srbija i Francuska ili Francuska i Srbija, kako želite. Moj život kada nisam u klubu svodi se na 50 odsto Pariz, 50 odsto Beograd - istakla je Marina i tako bar nakratko stavila tačku na potencijalnu promenu sredine.

Maljkovićeva je sa reprezentacijom Srbije uspela da osvoji dva zlata na Evropskim prvenstvima, dok je uspela da se okiti i sa dve bronzane medalje, jedna je takođe sa Evropskog prvenstva, dok je druga došla na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Video: Selektorka Maljković: Srbijo, ovo je moj zlatni vidovdanski tim, ove devojke su uzori!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA