≫ 

Zvezda ga čekala, on oborio neobičan rekord NBA lige na debiju za Minesotu

Greg Monro se noćas vratio u najjaču ligu

  • 0
Nikola Jovanović, KK Crvena zvezda Foto: Mn press

Centar Minesote Timbervulfs Greg Monro (31) debitovao je u noći između ponedeljka i utorka za svoj novi klub i tako, verovatno i ne znajući, upisao sebe u almanahe najjače lige na svetu.

Ne radi se o nekom posebnom učinku bivšeg centra Bajerna i momka koji se dovodio u vezu sa Zvezdom, već je u knjige rekorda ušao zbog same činjenice da je postao već 541. igrač koji je zaigrao ove sezone u NBA. Nikad u istoriji lige toliko broj igrača nije registrovan u toku jedne sezone kao što je to slučaj ove.

Podsetimo, zbog silnih problema sa korona virusom i odsustva velikog broja igrača, većina klubova je bila primorana da dovodi zamene i potpisuje kratkoročne ugovore, te je to dovelo do upliva dodatnog broja košarkaša od onog koji je bio na početku sezone.

Monro je samo jedan sa takvim statusom, pošto je nedavno potpisao za Timbervulfse na deset dana.

On je noćas ušao sa klupe u pobedi Minesote nad Bostonom od 108:103 i zabeležio odličan učinak od 11 poena i 9 skokova za 25 minuta.

Bio mu je to ujedno povratnički meč u NBA posle 2019. godine.

Posle meča medijima je ispričao kakvo je putešestvije imao do Minesote kada je dogovorio saradnju.

- Ustao sam u 4 ujutru, prvi let mi je bio otkazan, napustio sam Vašington oko 7, u Čikagu sam hvatao novi, a u Mineapolisu sam bio negde oko 11. Uradio test na koronu i oko 4 već bio u teretani - ispričao je Monro, koji je nakon epizoda u Himkiju i Bajernu u SAD igrao za razvojni tim Vizardsa.

Video: Tuča na NBA parketima: Udarili centri jedan na drugog, hvatali se za gušu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA