≫ 

Jokić pokazao Kariju ko je MVP: Blokada u poslednjim sekundama za trijumf nad moćnim Golden Stejtom

Nova fenomenalna partija srpskog centra

  • 11

Nikola Jokić je ponovo u MVP modu i faktički sam vuče Denver, koji je desetkovan povredama ove sezone! Još jedna spektakularna partija Srbina omogućila je Nagetsima trijumf na gostovanju Golden Stejtu od 89:86, trenutno najboljem timu NBA lige, kao i aktuelnom favoritu za MVP titulu - Stefu Kariju.

Bio je ovo faktički MVP duel Jokića i Karija. Obojica ove sezone igraju spektakularno i vuku svoje timove na najbolji mogući način. Ali, Srbin je iz ovog duela izašao kao pobednik i pokazao zbog čega je aktuelni MVP lige. Vezao je Jokić treći meč sa najmanje 20 poena i 15 skokova.

Na ovom meču je postigao 22 poena i imao 18 skokova i pet asistencija, ali i jednu, ali zlata vrednu blokadu u poslednjim sekundama, kojom je faktički i rešio meč.

Drugi srpski košarkaš, Nemanja Bjelica, na ovom meču je za Voriorse ubacio pet poena uz osam skokova i jednu asistenciju.

Video: Asistencija Nikole Jokića koja je iznenadila igrače Golden Stejta

Denver je mnogo bolje počeo meč i na poluvremenu je imao prednost od 24 poena. Međutim, u nastavku se Golden Stejt probudio i na krilima Stefa Karija, koji je meč završio sa 23 poena, uz pogođenu jubilarnu 3.000 trojku u karijeri, uspeo da dođe do neizvesne završnice.

Međutim, tada je Jokić ponovo odigrao ključnu ulogu u pobedi. Najpre je izgubio loptu, ali se brzo ispravio i na šest sekundi pre kraja pod košem blokirao Džonatana Kamingu pod košem i sprečio izjednačenje Golden Stejta.

U nastavku je fauliran Fakundo Kampaco, koji je bio polovičan sa linije penala, a Voriorsima je ostalo dve sekunde da probaju trojkom da izbore produžetak. Posle dobre odbrane Denvera, gde loptu nije primio Stef Kari, usledio je loš šut i "er bol" Andrea Iguadale, što je označilo i trijumf Denvera.

Video: Jokićevo dodavanje za žestoko zakucavanje saigrača protiv Golden Stejta

Ovo je Jokiću drugi vezani trijumf na teškom gostovanju, pošto su prethodno slavili u Los Anđelesu protiv Klipersa. Interesantno je da će Denver i Golden Stejt već u narednom meču mati novi međusobni okršaj, ovoga puta u Denveru 31. januara od 03.30.

Pogledajte i sve poteze Jokića na ovom meču:

Video: Nikola Jokić tverkuje: Svi u hali u neverici, sudija prasnuo u smeh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA