≫ 

Košarkašica Crvene zvezde ispisala istoriju srpske košarke: Eliot postala prva strankinja koja je MVP

Ona je bila i najzaslužnija što su košarkašice Zvezde osvojile Kup Milana Cige Vasojevića

  • 1
Kendrian Eliotn, ŽKK Crvena zvezda Foto: MN press

Košarkašice Crvene zvezde uspele su da osvoje Kup Milana Cige Vasojevića, a igračica crveno-belih, Kendrian Eliot, postala je prva strankinja koja je ponela titulu MVP-ja nekog takmičenja u srpskoj ženskoj košarci.

Eliotn je bila najzaslužnija košarkašica što je Kup ponovo u vitrinama Crvene zvezde. Ova košarkašica je sa 32 indeksna poena u finalnom meču i dabl-dabl učinčima u oba meča završnog turnira nosila ekipu crveno-belih.

Inače, ovoj košarkašici je ovo tek druga sezona u Evropi, pošto je prethodnu provela u Portugalu i ekipi Olivaiš, odakle je i stigla u Zvezdu.

- Zahvalna sam što sam deo Crvene zvezde i veoma sam ponosna na tim. Na trud koji smo uložili i posao koji smo uradili da bismo osvojili Kup. Veoma je posebno za mene jer je ovo moj prvi uspeh u Evropi, moj prvi trofej, zajedno sa MVP priznanjem. Dodatnu težinu ima što sam prva strana igračica koja je proglašena za MVP finala - rekla je Eliot.

Kendrian je u Nišu, na završnici Kupa Milan Ciga Vasojević, u proseku beležila 18.5 poena i 11.5 skokova po meču, i uz Mašu Janković (18 poena/8 skokova), bila je najbolja igračica Crvene zvezde.

- Srećna sam zbog toga, što imam priliku da doprinesem mom timu i našim uspesima. Zahvalna sam timu i treneru, naravno, kao i našem stafu, jer su uvek tu za nas, da nas motivišu, posavetuju i dovedu u poziciju da budemo uspešne. Drago mi je što smo uspele da opravdamo poverenje i uzvratimo na terenu, vratimo pehar Kupa klubu. Ovo je samo jedan od ciljeva ove sezone i uzbuđena sam pred nastavak. Sigurna sam da ćemo kao tim ispuniti zacrtane ciljeve na kraju sezone.

Video: Trese se cela hala od pesme u svlačionici srpskih košarkašica: Šampionke slave uz čuveni Bajin hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA