≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dule Vujošević o otkazu Nikole Jokića: "Jednu stvar ne mogu da shvatim kod njega, setimo se samo Đokovića"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čuveni trener ne može da razume

Duško Vujošević, Nikola Jokić Foto: MN Press, Tanjug/AP

Legendarni trener Partizana, a svojevremeno i reprezentacije, Duško Vujošević, gostovao je na Nova TV u emisiji "Probudi se", gde je dao svoje viđenje situacija oko toga što se Nikola Jokić nije odazvao na poziv selektora Svetislava Pešića, te će Srbija biti bez svog najboljeg košarkaša na Mundobasketu na Filipinima.

Vujošević je istakao da ne može da razume Jokića, jer za najboljeg ne smeju da postoje izgovori, jer kada se najbolji ne pojavi, drugi ne bi imali obraza da ne budu tu.

Legendarni Dule ističe da je zbog Jokića ustajao rano i gledao NBA utakmice, da je navijao za njega svim srcem, ali da ne može da shvati da nema obavezu prema zemlji i otadžbini gde je rođen.

- Kada se dan pre saopštavanja spiska po raznim sajtovima pojavljivalo ko neće da se odazove, mislim da je to bio poslednji pokušaj da se Jokić, Micić i Kalinić preokrenu i igraju za reprezentaciju. Svako ko bi na silu došao tu da nas časti prisustvom, pa i Jokić... Njegovi uspesi su me naterali da ustanem i gledam NBA utakmicu. Navijao sam za njega svim srcem, negde sam stekao simpatiju prema njemu. Familijaran je čovek, voli životinje, međutim ne mogu da shvatim nešto. Čovek ima obavezu prema zemlji i prema otadžbini gde je rođen. Makar njegov put bio krajnje neobičan, ali uspeh i obavezuje, slava je teška - rekao je Vujošević, koji smatra da Jokić nije toliko vezan za reprezentaciju, jer ona nije bila u njegovom životu u ranijim godina.

- Manje je vezan za reprezentaciju jer ona u njegovim ranijim godinama nije bila u njegovom životu, cela zemlja se “uspalila” zbog njegovog uspeha koji je ostvario tamo. Promenila su se vremena, igrači se eksploatišu velikim brojem utakmica, ali nema izgovora, pogotovo za najboljeg. Kada se najbolji ne pojavi, ne znam koliko bi drugi imali obraza da se ne pojave.

Prisetio se Vujošević i koliko je Novak Đoković zbog Srbije bio spreman da se žrtvuje na Olimpijskim igrama u Tokij.

- Setimo se Novaka kad je igrao na Olimpijskim igrama i dubl, “spržio” je sam sebe. Čovek mora da ima nešto romantičarsko u sebi. Kalinić me je malo začudio, ali najveću zamerku stavljam Jokiću jer je najbolji i postavlja pravila ponašanja.

Kojih 12 biste poveli na Munbdobasket?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Video: Pričao sam sa Jokićem rekao mi je sve: Bogdan Bogdanović otkrio detalje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Уки

    25. jul 2023 | 15:34

    Јокић је једно велико разочарење за СРПСКУ НАЦИЈУ

  • GrobAr

    25. jul 2023 | 16:44

    Jokic me ne interesuje, borio sam se u ratu za svoj Srpski narod a on ne moze ni basket da igra a i oni koji ga brane i pravdaju nisu nista bolji jednom recju IZDAJA

  • Драган

    25. jul 2023 | 17:15

    Јокићу и његовој породици треба пожелети пуно среће и здравља.Што се тиче репрезентације треба га отписати за сва времена и заборавити на њега као да не постоји.Сваку његову утакмицу у Америци и сваки његов долазак у Србију треба игнорисати.Наше телевизије да престану са преносима утакмица на којима он игра.Богат је човек,високо узлетео али је морало ниско пао.Најкраће речено ЛОШ ЈЕ ЧОВЕК!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA