≫ 

Navijači Rivera kreću u najluđu avanturu: Šest dana u autobusu zbog finala Kopa Libertadores!

Što bi rekao naš narod "ko preživi, pričaće"

  • 1
River Plate Navijaci

Foto: Tanjug/AP, Google Maps

Finale bilo kog takmičenja za svakog navijača je crveno slovo u kalendaru. Srećni su oni koji imaju privilegiju da iz sezone u sezonu bodre svoj tim u meču za veliki trofej - a to je slučaj sa fanovima argentinskog River Plejta

Njihov klub drugu godinu zaredom igra za trofej Kopa Libertadores, rival je brazilski Flamengo, a mesto odigravanja meča je Lima u Peruu (23. novembar) - 3900 kilometara udaljena od Buenos Ajrresa.

To, naravno, ne bi bio nikakav problem za kompletnu navijačku armiju da svi mogu finansijski da isprate ovo gostovanje avionima.

Neki će to moći, a oni koji sebi ne mogu da priušte let, odlučili su se na neverovatnu avanturu - autobusima će prevaliti put dugačak 3.900 kilometara (8.850 je inače dužina čitave Južne Amerike, od juga Argentine do krajnjeg severa)!

U prevodu, to će izgledati ovako: putovaće tri dana u jednom pravcu, usput ih čeka i naporan put preko Anda, a dolazak u Limu je planiran u jutarnjim časovima na dan utakmice. Povratak će tek biti priča za sebe: planiran je odmah nakon utakmice, tačnije ceremonije proglašenja šampiona i dodele pehara.

Argentina, navijači Rivera

Foto: AP/Tanjug

Dakle, svi navijači Rivera koji budu deo ovog karavana, šest dana provešće u autobusu samo da bi bili na licu mesta i bodrili svoj klub!

Autobuse je inače obezbedio River Plejt, u pitanju je autoprevoznik čije usluge koristi aregentinski velikan, a zasad jedino nije poznatro koliko vozila će krenuti na dug put od Buenos Ajresa do Lime.

Podsetimo da su navijači Rivera prethodne sezone morali na još duži put na finale Libertadoresa, pošto je revanš sa "Monumentala" iz bezbednosnih razloga izmešten čak u Madrid, gde je sastav Marsela Galjarda nadigrao "mrskog" rivala Boku Juniors.

Od ove sezone, igra se samo jedan meč za trofej.

Dodajmo i to da je finale isprva bilo zakazano u prestonici Čilea Santijagu, ali je organizacija dodeljena Limi zbog nestabilne političke situacije u Čileu.

Mesto odigravanja finala: stadion "Monumental" u Limi

Video: Slavlje navijača posle trijumfa na najopasnijem svetskom derbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sever

    14. novembar 2019 | 01:46

    Svaka cast! Samo oni koji idu na ino gostovanja znaju koliko srece, radosti ali i tuge donose ovakve eksurzije! Srecan sam sto sam sa svojom ekipom na zvezdu isao u Milano, Prag, Salzburg, Moskvu, Atinu, Odesu, Mihnen. Ultras fazon zauvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA