≫ 

Potpuna ludnica pred meč sezone u Brazilu: Policija sa pumparicama odbijala navijačku rulju

Ko još brine za virus, igra se za titulu

  • 0
A Flamengo Foto: Tanug/ AP

Obožavanje fudbala u Brazilu je nešto najbliže religiji, stadioni su sveta mesta, igrači ikone, pobede su hrana za dušu. Još ako se vaš tim bori za titulu, ako je to još najpopularniji klub u čitavoj državi, onda možete da zamislite samo koliki stepen ludila vlada među navijačima tog kluba - Flamenga.

"Rubronegri" iz Rija su domaćini lideru prvenstva Internasionalu iz Porto Alegrea u utakmici sezone (od 20.00), dva kola pre kraja. Gosti imaju bod više od Flamenga, čiji su igrači naišli na spektakularan prizor po dolasku na stadion: navijačku rulju koja se tiskala oko vozila da pozdravi svoje idole.

Nekoliko stotina navijača je pohrlilo pred "Marakanu", kad već ne mogu unutra (zbog mera usled pandemije), i pesmom, zastavama, parolama, pirotehnikom, dali "vetar u leđa" fudbalerima.

Naravno, ovakva vrsta okupljanja je sada krajnje rizična u jeku pandemije smrtonosnog virusa, i zabranjena, ali to je ovog puta potpuno nebitna stvar ako pitate fanove Flamenga. Za njih je pitanje od životne važnosti samo ono koje se tiče osvajanja titule, pa posle mogu u karantin ili gde bilo.

Naravno, nisu izostale ni čarke sa policijom koja je morala da interveniše puškama i suzavcima kako bi rasterala masu koju je bilo gotovo nemoguće kontrolisati osim golom silom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA