≫ 

Teška grupa za Orlove na EP: Srbija će dalje morati preko Hrvata

Peruničić smatra da Srbija nije imala sreće na žrebu

  • 5

Rukometnu reprezentaciju Srbije očekuje Evropsko prvenstvo 2020 . godine, na kojem će igrati u grupi A sa selekcijama Hrvatske, Belorusije i Crne Gore.

Na turniru koji će se po prvi put održati u tri države (Austrija, Norveška i Švedska), "Orlovi" će startovati iz Graca, a po dve najbolje reprezentacije iz svih šest grupa preliminarne faze formiraće dve grupe glavne faze (A,B i C, odnosno, D, E,F), koje će se igrati u Beču i Malmeu.

Finalni vikend rezervisan je za Tele2 Arenu u Stokholmu pred 22.000 gledalaca.

- I muškarci i žene, iskreno, nemaju sreće na žrebu. Makeodnci mislim da su najbolje prošli, u toj su grupi B, koja je uslovno lakša. Bosanci su otišli u žestoku grupu. Kod nas je Hrvatska veliki favorit, to je činjenica. Crna Gora je slično uradila kao mi s mladim igračima je ostvarila plasman na Evropskom prvenstvo. Sa Belorusima smo igrali pre godinu i po - dve u kvalifikacijama. Otprilike ih znamo.

- O očekivanjima sada ne bih govorio. Svakako je cilj da budemo bolji nego na Svetskom prvenstvu. Iskreno, sačekao bih jedno vreme pa bih pričao o realnosti. To vreme je vreme okupljanja. Voleo bih napokon da budemo zdravi. Imali smo mnogo malera od prošle godine, uvek je bilo povreda, da li pre, da li u toku turnira. Želim da nas mimoiđu povrede i da na narednim okupljanjima budemo kompletni - rekao je selektor Nenad Peruničić.

VIDEO: Kukić: Srpski inat u Hrvatskoj može da pobedi, da izađemo na teren i izginemo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    28. jun 2019 | 20:44

    Srbija mora prvo preko sebe, a onda da počne da razmišlja o protivniku.

  • Srb

    28. jun 2019 | 21:09

    Iskreno, tesko cemo proci dalje. Za Hrvate je rezervisano prvo mesto, mislim da ce se izmedju nas i Crnogoraca traziti drugi koji ide dalje. Po onome sto sam imao prilike da vidim Crnogorci su opasni, mladi a brzi ko djavoli, bekovi su im ubitacni, jos ako im se vrati onaj sto je igrao za Vardar mislim da ce biti i iznenadjenje prvenstva.

  • Olja trst

    28. jun 2019 | 22:59

    Ma ajde idemo i kako bude!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA