Vesić obišao SC Rakovica: "Moramo da ulažemo u infrastrukturu, ako želimo da budemo sportska nacija"

Zamenik gradonačelnika Beograda istakao je da se nada da će uskoro biti rešeni imovinsko-pravni problemi, kako bi ceo sportski centar mogao da se rekonstruiše

  • 1
Goran Vesic Foto: beograd.rs

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je Sportski centar „Rakovica” i tom prilikom naveo da je Grad Beograd za žensku teretanu u ovom objektu donirao pedeset kvadratnih metara „tatami” podloge. Zajedno sa njim objekat su obišli i član Gradskog veća Filip Marjanović, državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković, direktorka JP „Poslovni centar Rakovica” Dušica Stojković i predsednik opštine Rakovica Miloš Simić sa saradnicima.

- Kupovina opreme je jedan od najboljih načina za pomoć sportskim centrima, a bez obzira na to što će neko reći da ova donacija nije previše značajna jer košta oko 100.000 dinara, trebalo bi znati da su sve donacije i ulaganja u sport važni. Takođe, cilj posete je i promotivnog karaktera, jer izuzev građanki i građana Rakovice, za ovaj sportski centar mnogi ne znaju. U SC „Rakovica” trenira nekoliko profesionalnih klubova, ali i mnogo dece.

- Ukoliko želimo da imamo zdravu naciju i da budemo sportska nacija, moramo da ulažemo u kompletnu sportsku infrastrukturu, a ne samo u najveće i najpoznatije sportske objekte. Zbog toga je važno pomagati opštinske sportske centre, a ovo je jedini na teritoriji opštine Rakovica - rekao je Vesić.

Goran Vesic Foto: beograd.rs

On je izrazio nadu da će Grad Beograd uskoro rešiti određene imovinsko-pravne probleme, kako bi zajedno sa Opštinom mogao da pristupi kompletnoj rekonstrukciji ovog sportskog centra i obezbedi nove sadržaje.

Sigurno je da građani Rakovice imaju potrebu za modernim sportskim centrom u kojem će im biti omogućeno kvalitetno treniranje, odnosno rekreacija – rekao je Vesić i zahvalio direktorki JP „Poslovni centar Rakovica” Dušici Stojković, rekavši da je u kratkom periodu uradila više nego što su mnogi u prethodnim godinama.

Prema njegovim rečima, objekat u kojem se nalazi SC „Rakovica” nije nov, ali je dobro očuvan i sasvim sigurno poseduje kapacitet za nove sadržaje.

Goran Vesic Foto: beograd.rs

Želimo da obezbedimo bolje uslove sportistima koji ovde treniraju, ali i ljudima koji se rekreiraju. U narednom periodu treba očekivati još veća ulaganja – stigla je podloga, a tu su i nove sprave za vežbanje. Poznato je koliko fizička aktivnost doprinosi zdravlju i zbog toga je na nama da građanima obezbedimo najbolje moguće uslove – poručio je Vesić.

U prethodnom periodu u ovom objektu zamenjeni su vrata i prozori zahvaljujući čemu su sve prostorije toplije, objekat je postao energetski efikasniji jer je za njegovo grejanje potrebno manje energenata. Postavljena je nova LED rasveta, okrečeni su hala, teretana, svlačionice i hodnici, dok je obnovljeno i hiljadu kvadratnih metara tribina.

Pre toga sanirani su krov i fasada objekta, rekonstruisan je parket hale, kao i svlačionice. Posebno je ulagano u ženski deo teretane, za koji je nabavljena nova oprema, traka za trčanje, bicikl i drugi sportski rekviziti, a sada i „tatami” podloga zahvaljujući Sekretarijatu za sport i omladinu i Asocijaciji za školski sport Grada Beograda. Sportski centar „Rakovica” nedavno je bio domaćin Otvorenog prvenstva Beograda u streličarstvu, kao i pojedinačnog prvenstva Srbije za mlađe kategorije u boksu.

Tokom obilaska Vesiću je predstavljen i prostor za sportske klubove i legende koje su stasavale u Rakovici. Prikazana je stalna izložbena postavka na panoima posvećena legendarnom fudbaleru i prvoj „Zvezdinoj zvezdi” Rajku Mitiću, koji je deo života i prve fudbalske korake napravio baš u Rakovici. Osim Rajka Mitića, u kutku za sportske legende Rakovice postavljeni su i panoi posvećeni najboljim sportskim kolektivima u opštini, Fudbalskom klubu „Rakovica”, Rukometnom klubu „Rakovica”, Košarkaškom klubu „Ras” i Bokserskom klubu „Belka”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki Tamo

    5. januar 2021 | 18:48

    Sećam se kada je Miličković istu halu koristio za Dž dok je bio radikal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA