≫ 

Majkl Felps upao u depresiju tokom pandemije, žena progovorila da ga je spasila uz pomoć dece

Najbolji plivač u istoriji čovečanstva ima velike psihičke probleme.

  • 5
Milorad Čavić, Michael Phelps, Majkl Felps Foto: Tanjug/AP

Superuga najboljeg plivača u istoriji Majkla Felpsa, Nikol otvorila je srce u intervjuu za američki medij "Tudej" i priznala veliki strah koji oseća zbog gubitka muža zbog depresije koju trpi.

Njen suprug, nagrađivani plivač rekao je pre izvesnog vremena da veruje da nikada neće uspeti da se potpuno izleči i čak je priznao da se plašio za svoj život zbog misli koje mu povremeno padaju na pamet:

- Ja sam neko s kim sam prošao najmanje tri ili četiri perioda teške depresije nakon Olimpijskih igara i doveo sam svoj život u opasnost - rekao je.

Sada je ona koja mu je supruga od 2016. godine i s kojom ima troje dece otkrila svakodnevni strah od bolesti svog supruga "stavljajući se u cipele" Vanesse Brajant onog dana kada je izgubila Kobea u helikopterskoj nesreći.

-Nakon što je Vanesa izgubila Kobea, sve što sam mogla je bilo da pogledam Majkla i kažem:

- Možemo li ti pomoći? Jer ako te izgubim, ne znam šta ću učiniti -objasnila je bivša Mis Kalifornija

- Majkl je najneverovatniji otac i suprug koje sam mogla da tražim.

Michael Phelps, Majkl Felps Foto: Tanjug/AP

Ona se potrudila i pokušala da mu pomogne na svaki mogući način, ali konačno je shvatila da to može učiniti samo do određene mere i da treba da znate kada i kako možete da mu pomognete, a kada ne.

- Ranije sam mislila. Oh, mogu to popraviti! Mogu biti terapeut, mogu biti ono što mu treba. Ali ono što sam naučila je da ne možete da vodite računa o tome kako se oni osećaju, bez obzira koliko to želite - objasnila je.

Pandemija povećava problem

S druge strane, pandemija korona virusa samo je naglasila Majklovo stanje i on je to objavio pre mesec dana za "Today Perents"

- Nikol me voli i želi da pomogne, želi da se popravim. Ali ona sama se bori. I njoj je to potrebno podršku jer znam da joj je teško - priznao je Felsp pre nego što je dodalo da je prošao„ zastrašujuće uspone i padove “.

Majk i Nikol dele brigu o svoje troje dece: Bumeru, 4, Beket, 2 i Maverik, starom samo 16 meseci. Oni kontinuirano žele da se zbliže sa ocem, pa su mu, naročito starijem, morali objasniti da je plivaču potreban njegov prostor da se poboljša:

-Dečaci žele da budu blizu Majkla kada mu je težak dan.  Žele da ga pokušaju usrećiti, pogotovo Bumer jer je najstariji. Pa smo rekli, 'Hej, Bums, tati je teško i samo treba da izdvoji trenutak da ostane sam.' Želimo da Bumer shvati da nije reč o njemu, već o Majklu.

Michael Phelps, Majkl Felps Foto: Tanjug/AP

Srećom, par je uspeo da pronađe malu rutinu sa kojom je Felps, naviknut na neprekidno putovanje i takmičenje, usred pandemije mogao da zauzme veći deo vremena: počeli su zajedno da se bave sportom, a Majkl je pripremio večeru za porodicu svake večeri.

- Kroz ovo smo definitivno odrasli i naučili mnogo toga. Nije lako, ali udata sam za najneverovatnije ljudsko biće - zaključila je Nikol.

Pismo Majkla Felpsa

- Ova bolest nikada ne nestaje. Daje vam dobre i loše dane. Ne postiže konačni cilj. Mnogo puta sam to objasnio. Priča je uvek bila ista: rekli ste da je Majkl Felpss imao depresiju, savladao je nakon lečenja, prikupio niz olimpijskih zlata u Riju i sada će sve biti savršeno.

- Voleo bih da je to istina (…), ali nije. Verovati u to znači pasti u neznanje. Neko ko ne shvata šta oseća osoba koja pati od anksioznosti ili depresije nema pojma  -objašnjeno je u pismu ESPN-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    13. januar 2021 | 18:54

    Dopingovani vrati medalju......

  • Макса

    13. januar 2021 | 20:39

    Једног дана ће вратити златну медаљу, што су украли Чавићу....

  • Nesa

    13. januar 2021 | 18:47

    Jel to onaj dopingovani amerikanac sto nije vratio ukradenu zlatnu medalju???????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA