Srbija dobila nove prvake u dizanju tegova: Čak 12 klubova imalo predstavnike, oboreni i državni rekordi!

Poprilično dobri rezultati stižu iz Subotice

  • 0
KDT Spartak Subotica

Foto: Facebook/KDT Spartak Subotica

Kada se pomenu sportovi u Srbiji, odmah se sve veže prvenstveno uz fudbal i košarku, koji i jesu dva najpoznatija sporta na svetu. No ipak, ima u našoj zemlji još dosta minornih sportista koji su i te kako zaslužili da budu pomenuti. Neki od njih dolaze i iz takmičenja u dizanju tegova, gde je održano pojedinačno prvenstvo za seniore i veterane u Subotici.

Koliko je ovo takmičenje bilo propraćeno, govori i ta činjenica da je čak 11 klubova imalo svoje predstavnike. Pa su se tako u Subotici mogli videti dizači tegova iz Kamena (Inđija), Crvene zvezde (Beograd), Herkules (Bač), Jedinstvo (Stara Pazova), Radnički (Sombor), Dinamo (Pančevo), Čeličana (Novi Sad), Naisus (Niš), Partizan (Beograd), Spartak (Subotica).

Osim velikog broja klubova, na ovom turniru je viđeno i nekoliko državnih rekorda. Filip Bertrtan je u kategoriji do 102 kilograma uspeo da zabeleži rezultat od 160 kilograma u izbačaju, što je rekord za juniore. Mihajlo Šijak je u istoj kategoriji, napravio rezultat od 107 kilograma u trzaju i 232 kilograma u totalu, pa je ostvario rekord za mlade do 17 godina.

U istoj konkurenciji za mlade do 17 godina, rekorde su ostvarili i Rihter Adrian, koji je u kategoriji do 89 kilograma zabeležio trzaj od 116 kilograma, ali i 246 kilograma u totalu, dok je odličan bio i Balaž Maša Benčik, koji je u kategoriji do 67 kilograma uspeo da zabeleži rezultat od 115 kilograma u izbačaju, kao i 205 kilograma u totalu.

Od ostalih rezultata, treba istaći i momke koji su postali prvaci naše države u sledećim kategorijama. Ričard Nemet iz Herkulesa (do 55 kilograma), Aleksandar Saulić iz Spartaka (do 61 kilograma), Stevan Vladisavljev iz Herkulesa (do 67 kilograma), Patrik Heder iz Spartaka (do 73 kilograma), Marko Stevanov iz Čeličane (do 81 kilograma), Uroš Dašić iz Dinama (do 89 kilograma), Miloš Obrenović iz Dinama (do 96 kilograma), Filip Bertran iz Herkulesa (do 102 kilograma), Dejan Mihajlović iz Čeličane (do 109 kilograma), kao i Tamaš Kajdoči koji je iz kategorije preko 109 kilograma.

Prvaci Srbije za veterane su Siniša Tanasković iz Jedinstva i Nenad Tarabić iz Kamena.

Video: Rori je najjača devojčica na svetu: Ima samo 9 godina, a diže velike težine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA