Rezime Telegrafa na Rolan Garosu (2): Congin oproštaj, Novak na Vajdinog pulena, Krunić i Đere napred

Evo šta se desilo trećeg dana Grend slema u Parizu, a bilo je svega...

  • 1
Novak Đoković, Rolan Garos Foto: Profimedia

Još dvoje Srba otišlo je do drugog kola Rolan Garosa - Laslo Đere i Aleksandra Krunić uspešno su startovali u Parizu i na drugom stupnju sada imamo šest predstavnika. Za emotivan momenat na Filip Šatrijeu pobrinuo se Žo Vilfred Conga koji je okončao svoju karijeru, dok je Aleks Molčan, čiji je odnedavno trener Marjan Vajda, obezbedio okršaj sa Novakom Đokovićem.

Đere je na svom prvom nastupu u Parizu ove godine savladao u tri seta Ričardasa Berankisa iz Litvanije, a set nije izgubila ni Aleksandra Krunić koja je iz duge kampanje kvalifikacija stigla do glavnog žreba, a onda savladala Kamilu Rahimovu.

Nakon nastupa, Đere je naveo da ga još uvek povreda muči, ali da ima ideju kako bi mogao da naudi drugom teniseru sveta Danilu Medvedevu koji je silno startovao i svom protivniku dozvolio samo šest gemova.

Jedan od sigurno značajnijih momenata na ovogodišnjem izdanju drugog Grend slema u sezoni sigurno je penzionisanje Conge koji je uspeo dobro da parira Kasperu Rudu, ali je na kraju posustao. Ipak, na kraju su pale suze i ovacije mnogobrojne publike koja je znala kako da na pravi način isprati velikog Žoa.

Conga se oprostio na pravi način od francuske publike i tenisa Michel Euler

Dalje je prošao i šampionski par sa Vimbldona, Nikola Mektić i Mate Pavić, a Telegraf je imao prilike da popriča sa Nikolom o gorećim temama, pogotovo o odluci ATP-a da skine bodove sa britanskog Grend slema.

Mektić i Pavić će izgubiti 2000 bodova, isto koliko i Novak Đoković koji je takođe branilac titule na Vimbldonu, Ipak, Nole mora da razmišlja o narednom protivnika, a reč je o Aleksu Molčanu koji od pre par meseci sarađuje sa Vajdom, bivšim trenerom broja 1.

Sam Novak je pre toga rekao da ne priželjkuje baš taj okršaj, ne zbog samog Molčana, već što će videti Vajdu u protivničkom boksu.

Sam Molčan je nakon pobede nad Federikom Korijom u prvom kolu naveo da je upitao popularnog Maroša u vezi rada sa Novakom, ali da iskusni Slovak svakako nije sam potencirao tu priču.

Aleks Molčan Foto: AP/Tanjug

Od ostalih rezultata, najveće iznenađenje je svakako ispadanje 14. nosioca Denisa Šapovalova, ali je imao težak zadatak u vidu Holgera Runea koji je nastavio svoj nalet.

Uloge favorita opravdali su Andrej Rubljov, Lorenco Sonego, Hubert Hurkač i Janik Siner, dok su kod dama bile sigurne Pliškova, Kolins, Badosa, Halep...

Druga runda takmičenja kreće - u sredu će na teren u singlu Novak Đoković, Filip Krajinović i Olga Danilović, a noć će biti rezervisana za Rafaela Nadala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA