≫ 

Rezime Telegrafa na Rolan Garosu (3): Novak preslišao Vajdinog "malog", Alkaraz i Zverev preživeli meč lopte

Evo šta se desilo četvrtog dana Grend slema u Parizu, a bilo je svega...

  • 0
Novak Đoković, Rolan Garos Foto: Tanjug / AP

Još jedan dan Rolan Garosa je za nama, a Srbija je imala više uspeha u muškoj nego ženskoj konkurenciji. Novak Đoković i Filip Krajinović prošli su u treće kolo Grend slema, dok je Olga Danilović zaustavjena u prodoru koji traje još sa početka kvalifikacija. Dva favorita su bila na ivici eliminacija - Karlos Alkaraz i Aleksandar Zverev su imali protiv sebe meč lopte, ali su uspeli da se "počupaju" iz teške situacije. Rafael Nadal nije imao tih problema, iako je igrao protiv domaćeg igrača, tako da se Nole i Rafa polako približvaju jedan drugom u žrebu.

Novak je imao momenat koji nije priželjkivao, a nije ni bivši trener Marjan Vajda koji je ovog puta sedeo u protivničkom boksu. Ipak, Đoković je savladao Aleksa Molčana na Suzan Lenglenu, a nakon meča popričao sa novinarima o lošem uticaju društvenih mreža, ali i o narednim zadacima.

Tokom susreta, bivši i sadašnji član Novakovog tima, Goran Ivanišević i Vajda, pozdravili su se, a onda i razmenili nekoliko reči.

Mnogi naši ljudi nisu bili u mogućnosti da gledaju Novaka, jer su morali da se kockaju da li igra na Šatrijeu ili Lenglenu.

Krajinović je, sa druge strane, izgubio jedan set, ali je vladao situacijom protiv Hrvata Borne Goja. Šteta što se ista stvar ne može reći za Olgu koja se dobro držala u prvom setu, ali je na kraju poražena od Švajcarkinje Tajhman. Nakon susreta je bila zadovoljna svojim perfomansom, a otkrila je i koji su joj planovi u nastavku sezone.

Imali smo uspeha i u dublu, a tamo je Miomir Kecmanović uz Nikolasa Monroa dobro startovao i u drugoj konferenciji.

Nije svima bilo lako kao Novaku, makar što se muške konkurencije tiče. Karlos Alkaraz se trudio da preživi zemljaka Alberta Ramosa, a na kraju je spasao meč loptu, te otišao do velike pobede na Matijeu koja će mu sigurnu dati krila u nastavku.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

Isto se desilo i Zverevu koji je protiv Sebastijana Baeza morao teško da se napregne, takođe spasi poen koji je mogao da ga odvede u poraz, a onda pruži korak ka trećoj rundi.

Nadal nije imao tih muka. Igrao se mačke i miša sa Korentanom Muteom skoro do pred ponoć, ali je bilo prilično jasno ko će izvući deblji kraj na kraju.

Rafael Nadal, Rolan Garos Foto: Tanjug / AP

Očekuje nas novi, peti dan u Parizu, kada će Laslo Đere izaći na Šatrije protiv Danila Medvedeva, a Rus je na konferenciji naveo da je sjajno što će preuzeti prvu poziciju ATP liste nakon oduzimanja bodova Vimbldonu.

Telegraf je imao priliku da popriča sa Bornom Ćorićem koji je otkrio da neće ići na Vimbldon, ali i da od Novaka zavisi da li će biti najbolji u istoriji.

U ženskoj konkurenciji su se desila neka iznenađenja, i to velika. Ema Radukanu je eliminisana, a ispadanje su doživele i Marija Sakari, Sorana Kirstea, Ajla Tomljanović, Petra Kvitova, Bjanka Andresku...

Šta se dešavalo u Parizu ovog dana i šta je oko Telegrafa moglo da uhvati, možete pogledati ovde.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA