≫ 

I Kecmanović preko Amera do druge runde RG: Pet setova, dva preokreta i Miomirova strašna završnica protiv Kudle! (FOTO)

Sjajan početak za mladog Miomira u Parizu

  • 0

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad američkim teniserom Denisom Kudlom u pet setova. 6:0, 6:7 (7), 5:7, 6:3, 6:4 posle tri sata i 17 minuta igre.

Njega u drugom kolu čeka veoma težak izazov u vidu brzog Davida Gofana, a ako bi eventualno prošao Belgijanca, Kecmanović bi u trećem najverovatnije išao na Kralja šljake Rafaela Nadala.

Kecmanović je, poput Krajinovića igrao pet setova već na startu turnira u meču u kom se podizala i padala forme obojice igrača. Prvi je u ritmu bio naš predstavnik koji je američkog rivala oduvao u prvom setu sa 6:0 i sa ekspresna tri brejka.

Drugi set je bolje krenuo američki predstavnik, 81. teniser sa ATP liste. Odmah je napravio brejk, Kecmanović nije iskoristio u narednom gemu jedinu šansu pa je Kudla vodio 2:0. Čuvao je vođstvo sve do desetog gema kada mu Kecmanović oduzima servis i kasnije uvodi set u taj-brejk.

Tamo je Kudla bio bolji, Miomir je završnicom na jedan poen bio uzdrman, ali se to nije odrazilo na početak trećeg seta. Kecmanović je poveo brejkom  2:o, nakon čega je Kudla počeo bolje da riternira i da bolje koristi svoje druge servise pa je do osmog gema vratio egal, u devetom uzeo servis Srbinu i poveo sa 2-1 u setovima.

Četvrti set je doneo sigurniju igru srpskog predstavnika koji je na identičan način počeo set i uz brejk imao 2:0. Kudla ovog puta nije uspeo da odgovori i Miomir je treću set loptu iskoristio, prvu na svoj servis, da nagovesti drugi preokret na meču.

U tom delu igre nije dopustio rivalu nijednu brejk priliku, bio je nemilosrdan posle prvih servisa i daleko bolji posle drugih, premda je Kudla imao više vinera.

Kudla je posle šest gemova petog seta bio bliži pobedi jer je vodio 4:2, Kecmanović se nije predao, podigao se iz nokdauna i sa dva brejka u sjajnoj završnici overio plasman u narednu rundu.

VIDEO - Krajinović: Srećan sam što radim sa Tomasom Johansonom

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA