Gde je i šta radi Bronovicki kome Zvezda duguje 600.000 evra? (VIDEO)

On nije bio zadovoljan zbog kašnjenja plata, čelnici nisu bili zadovoljni njegovim igrama i Poljak je napustio Srbiju. Ali, nije zaboravio da pred sudom UEFA traži svoja zaostala dugovanja, koja i danas postoje i jedan su od razloga zašto se u Ljutice Bogdana strepi kada je igranje u Evropi u pitanju

  • 9

U trenucima kada Crvenoj zvezdi preti izbacivanje iz evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja i dugova prema igračima i bivšim klubovima, u sportsku žižu Srbije ponovo je ušlo jedno ime koje se nije dugo pominjalo. To je Gžegorž Bronovicki, bivši fudbaler crveno-belih koji je jedan od onih kome klub duguje novac i koji potražuje čak 600.000 evra.

Poljski fudbaler je na Marakanu stigao u leto 2007. godine sa oreolom reprezentativca svoje zemlje i kao jedno od velikih pojačanja u napadu na plasman u Ligu šampiona te godine, međutim, najavljivano znanje i potencijal ne da nije uspeo da opravda, već nije pružio ni naznaku toga.

Više vremena je proveo na tribinama nego na terenu o čemu najbolje svedoči podatak da je za dve godine u crveno-belom dresu odigrao 19 mečeva u svim takmičenjima zbog čega je brzi rastanak bio neminovan.

On nije bio zadovoljan zbog kašnjenja plata, čelnici nisu bili njegovim igrama i Poljak je napustio Srbiju, ali nije zaboravio da pred sudom UEFA traži svoja zaostala dugovanja koja i danas postoje i jedan je od razloga zašto se u Ljutice Bogdana strepi kada je igranje u Evropi na leto u pitanju.

Nakon njegovog odlaska iz Beograda usledio je povratak u Poljsku u ekipu Gornjik Lecna u kojoj je započeo karijeru, a koja je u tom trenutku igrala u drugom po jačini rangu. Međutim, njegov drugi boravak u ovom timu nije bio slavan pošto je odigrao samo 13 utakmica i zabeležio jednu asistenciju.

Posle samo godinu dana u ovom timu preselio se u člana elitnog takmičenja u Poljskoj Ruh iz Horzova, ali ni tu nije uspeo da se nametne i povrati svoju staru formu odigravši tek 11 mečeva u svim takmičenjima i dobio je otkaz, nakon čega je usledila pauza u njegovoj karijeri kada nije klub.

Fudbalu se vratio u drugom delu sezone 2012/13 kada je potpisao ugovor sa Motorom iz Lublina, ekipom koja igra u istočnoj konferenciji trećeg po rangu takmičenja u Poljskoj, a čiji je član još uvek. Do sada je upisao 19 nastupa i postigao dva pogotka za ovaj tim.

Dakle, kada se sve ovako pogleda može se slobodno reći da je njegova karijera posle boravka u Zvezdi krenula nizbrdo, jer više nikada nije zaigrao u reprezentaciji, a klubovi su bili sve nekvalitetniji. No, to ga ne sprečava u slučaju da uspe da naplati svoja potraživanja od crveno-belih da postane možda i najskuplji fudbaler u poljskoj trećoj ligi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    7. maj 2014 | 15:35

    A zasto ne objavite gde su sada strucnjaci koji su ovog igraca doveli u Zvezdu za ovoliko velike pare. Zasto sada o tim strcnjacima ne pisete.

  • Bob

    7. maj 2014 | 15:22

    Zajedno sa onim koga je doveo...

  • Rasa

    7. maj 2014 | 20:35

    J .....te onaj ko te i doveo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA