Ðoković za drugu titulu na Vimbldonu i prvo mesto na listi: Znam kako sa Rodžerom!

Srpski teniser u svom trećem finalu u poslednje četiri godine sastaje se sa vladarom Vimbldona Rodžerom Federerom koji ima sedam titula

  • 7

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković igra danas od 15 sati za drugu gren slem titulu na Vimbldonu, u finalu protiv Švajcarca Rodžera Federera koji "nišani" rekordni osmi londonski trofej.

Zanimljivo je da su njih dvojica odigrali do sada samo JEDNO finale Gren slema!

Ðoković će istovremeno igrati i za povratak na prvo mesto na listi najuspešnijih igrača sveta (ATP), sa kojeg će, u slučaju pobede, potisnuti dosadasnjeg "broja jedan" Španca Rafaela Nadala.

Zanimljivo je da je Ðoković prvi put zauzeo prvo mesto na ATP listi upravo prilikom osvajanja Vimbldona pre tri godine.

Ðokoviću je ovo treće ukupno i drugo uzastopno finale Otvorenog prvenstva Engleske, čiji je trofej osvojio 2011. godine.

Drugi reket Srbije na "meti" ima sedmu gren slem titulu u karijeri, posle četiri koje je osvojio na Australijen Openu (2008, 2011, 2012. i 2013) i po jednu na US Openu i Vimbldonu, obe 2011.

- Dobro se poznajemo na terenu. Igrali smo dosta mečeva - i svi su bili veoma uzbudljivii i krajnje neizvesni.

- Mislim da ću biti fizički spreman i za ovaj izazov koji me očekuje - rekao je Ðoković koji protiv Federera ima negativan skor od 16:18 u međusobnim mečevima.

Ðoković je naglasio da je izuzetno motivisan da pobedi.

- Pokušaću da osvojim titulu koja će mi uliti veliku mentalnu snagu, Ne znam da li grešim, ali retko kad kada igram sa najvećim rivalima imam veći deo podrške na svojoj strani, to je nešto na šta sam navikao, fokusiraću se na one ljude koji mene podržavaju.

- On zaslužuje toliku podršku posebno jer je toliko uspešan i toliko godina je ovde bio najbolji. To je nešto što očekujem, spreman sam na razne scenarije, gledaću da dozvolim da me neko ometa i da pružim svoj maksimum na terenu“. - poručio je Ðoković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA