Sve što niste znali o Srpkinji koja je razbila šampionku Vimbldona!

Aleksandra Krunić (21) apsolutni je hit na ovogodišnjem US openu, gde je kao 145. teniserka sveta uspela da se domogne druge nedelje ovog Gren slem takmičenja

  • 4

Sve oči na US openu uprte su u našu mladu teniserku, Aleksandru Krunić! Niko nije mogao da pretpostavi da će upravo 145. teniserka sveta dogurati do druge nedelje takmičenja, eliminisavši najpre Medison Kiz, a potom i šampionku Vimbldona Petru Kvitovu.

Hajde da malo bolje upoznamo hrabru Aleksandru!

U martu je napunila 21. godinu, i izdanak je ruske škole koja je iznedrila asove poput Kurnjikove, Dementijeve i Safine. Rođena je u Moskvi, koju i danas smatra svojim gradom, a otac Bratislav i Majka Ivana zaposleni su u "Gorenju". Otac joj je završio fakultet u Moskvi, u kojoj je Aleksandra živela do 17. godine. Ima mlađu sestru Anastasiju, koja se upisala na studije dizajna u ruskoj prestonici.

- Kada sam imala tri godine, moji baba i deda su mi doneli plastični reket i sunđerastu lopticu. Bila sam prilično aktivno dete, pa sam sa tim trčala unaokolo, udarala lopticu i upropastila majci cveće. U kraju je bila škola tenisa, gde je bio sam jedan trener, i tamo sam počela. Sa sedam godina sam trenirala u Spartaku, i sve što sam naučila dugujem treneru s kojim sam radila deset godina Eduardu Safonovu - kaže Aleksandra.

- Sa 17 sam se preselila u Slovačku, tu sam radila s Mojirom Mihailom (trenerom koji je radio i sa Ribarikovom). Prošle godine sam se preselila u Srbiju, i uvek sam imala svog trenera. Neophodno je da neko prati vaš razvoj kao profesionalnog tenisera. Imala sam sreću da od 14. godine imam finansijsku podršku prijatelja mog oca. Ovo je prvi turnir sa mojim trenerom Branislavom Jevremovićem. Fizioterapeut Miroslav Čučkić sa mnom putuje već tri godine. Nisam igračica koja se povređuje, ali bih radije da bude tu preventivno.

Kada su u pitanju njene prednosti u igri, Krunićeva u razgovoru za "wtatennis.com" ističe:

- S obzirom da nisam preterano visoka, dosta dobro se krećem i dajem sve od sebe da stignem svaku loptu. Nemam ubitačne poteze, ali bez obzira na sitnu građu, imam jake ruke, dosta trčim i uvek se trudim da poremetim ritam protivnika.

O idolima...

- Volela sam kao mlada da gledam Meri Pirs i Kim Klajsters. Od današnjih igračica, izdvojila bih Jelenu Janković, jer se divim njenom duhu. Uvek mi je pružala podršku i učila sam od nje zbog stava da nikad ne treba odustajati. Takođe volim da gledam Agu Radvansku, jer igra pametno.

Podloga na kojoj se Aleksandra najbolje oseća je šljaka.

- Omiljena podloga mi je šljaka, a najviše volim turnir u Bakuu. Od Gren slemova mi je najdraži Australijan open - priča 21-godišnja Srpkinja, koja je postavila nove ciljeve:

- Kratkoročni cilj je da dospem u glavni žrem Australijan opena, a dugoročni da budem u 50 najboljih igračica sveta.

Van terena, Aleksandra se trudi da uči o raznim stvarima - pogotovo onima koje je plaše.

- Van terena sam možda dosadna za moje vršnjake, jer nisam baš neki parti manijak. Uživam kad idem na večere sa ostalim igračicama sa tura, tako delimo iskustva. Volim svoje slobodno vreme i šoping, da gledam dokumentarce na Ju-Tjubu. Recimo, volim avione, ali se jako bojim letenja. I zato volim da učim o onome što me plaši. Jako me zanima psihologija i kriminologija.

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pavle

    31. avgust 2014 | 10:45

    Ovo ce joj biti prekretnica u karijeri. Malecko je cvrsto na zemlji i ima potencijal. Napred

  • Mik

    31. avgust 2014 | 12:39

    Carica

  • ciko

    31. avgust 2014 | 13:32

    Još nešto, djed joj je bio ambasador Jugoslavije u SSSR, pa je tako dospio u Moskvu. Oni su rodom iz Hercegovine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA