Bajatović vodi Vojvodinu i Zvezdu!? On je najveće iznenađenje novog Upravnog odbora sa Marakane (VIDEO)

Nakon održane Skupštine, na Marakani je izabran i novi Upravni odbor sastavljen uglavnom od uspešnih preduzetnika među kojima se našlo mesta i za Dušana Bajatovića, direktora preduzeća Srbijagas

  • 33

Čak ni novoimenovani Generalni direktor najtrofejnijeg srpskog kluba, Zvezdan Terzić nije mogao da obeća da će Crvena zvezda uspeti da ispliva iz problema u kojima se nalazi. Dug od 52 miliona evra stoji kao omča oko vrata nekadašnjem evropskom klupskom prvaku.

Zbog svega navedenog na Marakani su odlučili da formiraju Upravni odbor od uspešnih poslovnih ljudi koji bi svojim iskustvom ili sposobnošću mogli da pronađu novac i pomognu izlasku iz krize. Pored već starosedelaca poput Branka Radujka, Aleksandra Antića, Predraga Ćulibrka, Ivice Tončeva, javnost je najviše iznenadilo pojavljivanje Dušana Bajatovića, direktora Srbijagasa u ovom visokom klupskom telu.

Ime ovog političara i kompanije čiji je čelnik često se dovode u vezu sa velikim gubicima koji nastaju usled neodgovornog poslovanja. Reč je o milionima evra na godišnjem nivou. I pored toga Bajatović, koji je inače član SPS-a i dugogodišnji poslanik u Skupštini Srbije već više od pet godina nedodirljiv je na funkciji koju obavlja. Takođe, pre samo nekoliko meseci, krajem februara tekuće godine Bajatović je izabran za predsednika Upravnog odbora i Sportskog društva Vojvodina.

Međutim, potpredsednik socijalista pored novosadskih rešio je da pomogne i beogradskim crveno-belima. Nezvanično Bajatović važi za uticajnog čoveka bliskog Ruskoj federaciji. Nezvanično, to je i jedan od ključnih razloga zbog kojih i posle pet godina poslovanja u minusu ovaj 47. godišnji preduzetnik iz Ravnog Sela pokraj Vrbasa, ostaje na čelu jedne od najmoćnijih srpskih firmi. I dok Srbijagas prazni srpski budžet, iz ove firme često stiže finansijska pomoć raznim organizacijama i udruženjima. Takođe, tema srpskih medija često su bila i primanja Vrbaščanima koja na mesečnom nivou iznose preko 10 hiljada evra.

Da li su pak Bajatovićeve dobre veze i poverenje koje čelnici Gasproma, glavnog sponzora Crvene zvezde imaju u njega, razlog zbog kojeg je izabran u Upravni odbor Crvene zvezde ili čelnici u Ljutice Bogdana imaju nešto drugo na umu, znaće se vrlo brzo.

Inače Bajatovića kao i predsednika SPS-a Ivicu Dačića prati glas da vole društveni život i da često uživaju u dobroj muzici i dobrom društvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA