Panika u Belgiji: Staje fudbal zbog terorista?!

Već je odložen meč Lokeren - Anderleht zbog nemogućnosti policije da garantuje bezbednost navijačima

  • 2

Posle terorističkih napada u Parizu nijedna zemlja zapadne Evrope više ne spava mirno. I Belgija je među njima. 

U ovoj zemlji na snazi je stanje najveće uzbune zbog opasnosti od mogućih akcija bombaša. Ljudi su u panici. Brisel je postao grad duhova, jer na glavnim gradskim šetalištima, najvećim tržnim centrima i centralnim okupljalištima, gotovo da nema ljudi. Čuveni Atomijum je zatvoren za posetioce, otkazan je i koncert francuskog rokera Džonija Halideja, pozatvarane su najveće trgovine...

>>> UDARILI NA DŽIHADISTE: Ovako je izgledao obračun policije i terorista u Belgiji! (FOTO) (VIDEO)

Vanrede oklnosti zahtevaju i vanredne mere, kojima je pribegla i Fudbalska federacija Belgije. Naime, jedan meč 16. kola je već odložen zbog nemogućnosti da se navijačima garantuje bezbednost. U pitanju je duel između Lokerena i Anderlehta, koji je trebalo da bude odigran u subotu od 20 sati.

Čelnici lige su na stalnoj vezi sa predstavnicima vlade, pa postoji mogućnost da i ostali mečevi budu odloženi, međutim poslednje informacije koje stižu iz Belgije kažu da će se oni igrati.

Podsećamo da je nekolicina terorista odgovornijih za napade u Parizu, nedavno locirana i ubijena upravo u Belgiji, a vlasti smatraju da to nije i konačan broj ekstremista u toj zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA