≫ 

Marković jedan od najprofitabilnijih igrača u svetu fudbala: Neverovatno je koliko menadžeri obrću cifre na ovom momku!

Zahavi i Ramadani su zaradili ''opasnu lovu'' na bivšem igraču Partizana

  • 10

Lazar Marković je jedan od najprofitabilnijih fudbalera u istoroiji fudbala! Ali, ne za klubove koje je predstavljao (Partizan, Benfika, Liverpul, sada i Sporting) nego za svoje agente. Pogotovo za Pinija Zahavija i Faljija Ramadanija.

Takav je zaključak posle uvida u dokumentaciju koju ima ''Football Leaks'' u kojoj stoji da su agenti na Srbinu do sada zaradili 17.5 miliona evra.

Sve je počelo u aprilu 2012. godine kada je kompanija ''Leiston Holdings'' koju poseduje Zahavi ''prigrabila'' Markovića iz Partizana. Već prvog jula 2013. godine Lazar i njegov brat Filip su prešli u Benfiku, a 50 odsto prava (6.25 miliona evra) je išlo Zahaviju. Ugovor je potpisan uz prisustvo Nikole Damjanca, predstavnika agencije Lian Sport koju voidi Ramadani.

Zanimljivo da je pomenuta kompanija smeštena na Devičanskim ostrvima gde je i ona u kojoj je Kristijano Ronaldo sakrio milione.

Foto: record.xl.pt Foto: record.xl.pt

Godinu dana kasnije, Liverpul je doveo Markovića za 25 miliona evra. Polovina je išla Benfiki, ostatak Zahavijevoj agenciji. Profit kluba je iznosio oko 5.75 miliona evra, dok su agenti skoro duplo zaradili.

Nikola Damjanac se vratio u priču i predstavljao Markovića prilikom potpisa ugovora sa Liverpulom. Tu se pominje i Italijan Pjetro Ćiodi. Bivši golman Partizana, inače Ramadanijev čovek, primio je 1.37 miliona evra za posredovanje prilikom potpisa ugovora između kluba i igrača.

Liverpul je takođe obećao da će platiti oko 700.000 evra godišnje za vlasništvo fotografija Lazara Markovića - u poslednjih pet godina oko 3.6 miliona evra! Na kraju, navodi se u papirima ''Football Leaksa'', zbirno se došlo do cifre od 17.5 miliona koliko su Zahavijeva i Ramadanijeva kompanija zaradili.

A Markoviću su tek 22 godine...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ignacije

    22. decembar 2016 | 17:31

    Sledeća destinacija mu je kina a onda povratak kući.

  • gaga

    22. decembar 2016 | 17:16

    A gde on igra?

  • Misljenje

    22. decembar 2016 | 18:20

    Ovo je primer kako propadaju mladi fudbaleri i potencijalni talenti. Pitanje za savez kada ce osmisliti sistem da se ovome stane na put? Mozda je nekome misljenje da savez ne treba da se umesa ali treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA