BIĆE DRAME AKO VAS PRITERA: Pokretni toaleti na brazilskom stadionu?! (VIDEO)

Najgora situacija je u Kuritibi, gde je stadion "Baišada Arena" u potpunom haosu, javljaju izvori bliski FIFA, i neće biti gotov do marta, ako ne i kasnije

  • 0
Arena da Baixada  Foto: AP/Tanjug

Dan pre održavanja žreba za Svetsko prvenstvo u Brazilu pristižu informacije zbog kojih u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji strahuju, jer Brazilci i te kako kasne sa izgradnjom stadiona. Zamenik ministra sporta Luis Fernandes uverava da će četiri od šest nezavršenih stadiona biti izgrađeni do januara, ali jedan stadiona je pod velikim znakom pitanja - "Baišada Arena" u Kuritibi.

- Zbog božićnih i novogodišnjih praznika, stadioni će biti otvoreni u januaru. U globalu, deset stadiona je spremno (u Natalu, Manausu, Porto Alegreu i Kujabi), jedino oni u Kuritibi i Sao Paulu neće biti spremni do februara - izjavio je Fernandes.

Džerom Valke, jedan od funkcionera FIFA, izjavio je da će radovi na tri stadiona - u Kuritibi, Sao Paulu i Kujabi - probiti rok, koji je do 31. decembra. Iz tog razloga je rok produžen do februara, samo četiri meseca pre početka šampionata.

Radovi na "Korintijans Areni" u Sao Paolu su stali zbog nesreće u kojoj su povređena dva radnika, a i "Arena Pantanal" u Kujabi je već neko vreme briga za organizatore i FIFA.

Ipak, najgora situacija je u Kuritibi, gde je stadion "Baišada Arena" u potpunom haosu, javljaju izvori bliski FIFA. Pretpostavlja se da bi izgradnja trebalo da se završi tek u martu, ili čak kasnije. Kapacitet stadiona je 41.456 mesta.

To znači da će organizatorima ostati jako malo vremena da izgrade ostale objekte i sadržaje na stadionu, što bi moglo da rezultira postavljanjem pokretnih toalet-kabina i privremenih štandova za hranu.

Žreb je na programu za 24 sata, karte su već puštene u prodaju, a navodno ne postoji "plan B" za ovaj stadion. Ipak, neće biti kompromisa što se tiče sigurnosti, javljaju mediji, a brzinom svetlosti se prenosi slikovita izjava ministra sporta Alda Rebelea.

- Na venčanju su uvek mladoženja i mlada. U sto odsto slučajeva mlada kasni na venčanje, ali nikad nisam čuo da se venčanje zbog toga otkazuje - rekao je minsitar sporta Brazila.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA