NBA: Debakl šampiona u Čikagu, Garnet i Barnjani se koškali u Bruklinu! (VIDEO)

Čikago Bulsi iskoristili odsustvo Dvejna Vejda i naneli težak poraz Majamiju sa 107:87. Niksi niz od devet neuspeha okončali trijumfom u Bruklinu sa 113:83, u meču u kojem je možda najinteresantniji bio sukob Kevina Garneta i Andree Barnjanija

  • 0

Oslabljeni Čikago Bulsi su, ipak, dovoljno jaki da demoliraju šampiona, barem kada su nastupi u nekompletnom izdanju. U derbiju večeri u NBA ligi, Bulsi su na svom terenu savladali Majami sa 107:87.

Mečevi su ,inače, počli minutom ćutanja zbog vesti o smrti Nelsona Mandele, bivšeg predsednika Južnoafričke Republike, velikog borca protiv rasizma i aparthejda.

Košarkaši Čikaga, koji do kraja sezone neće moći da računaju na prvu zvezdu ekipe Derika Rouza, već od prve četvrtine nemetnuli su svoj stil igre i taj period završili sa lepim vođstvom, 29:21. Nisu smanjivali "gas" sve do završne deonice u koju su ušli sa ogromnom razlikom - 85:63, a u međuvremenu ostvarivali su u par navrata i 25 poena prednosti.

Karlos Buzer sa 27 poena i devet skokova bio je najistaknutiji pojedinac Bulsa, Luol Deng upisao je 20 poena i po pet skokova i asistencija, Joakim Noa, pored 17 poena, dominirao je pod obručima sa 15 uhvaćenih lopti, a blistao je i rezervista Tadž Gibson sa 19 poena. Domaćini su sjajno gađali trojke 10-19, ukupan šut iz igre iznosio im je 50 odsto, 37-74, a u skoku su strahovito dominirali nad rivalom, 49:27.

Majami je nastupio bez bolesnog Dvejna Vejda, pa je to možda razlog što je drugi put ove sezone vezao dva poraza zaredom. Lebron Džejms zabeležio je 21 poen, Kris Boš 10, a ni značajan doprinos klupe (38 poena) nije bitno promenio stvari.

Duel dva najveća razočaranja ove sezone, Netsa i Niksa, pripao je gostima koji su ubedljivo slavili u Bruklinu sa 113:83, okončavši niz od devet uzastopnih poraza u prvenstvu.

Niksi su vodili tokom celog meča, svih 13 košarkaša upisalo se u strelce. Karmelo Entoni sa 19 poena, 10 skokova i šest asistencija predvodio je ekipu, pratili su ga Iman Šampert sa 17 i Andrea Barnjani sa 16. Barnjani je isključen u poslednoj četvrtini zbog dve tehničke greške, posle sukoba sa Kevinom Garnetom i psovki koje mu je potom uputio.

Usamljeni Bruk Lopez (24 poena, devet skokova) bio je nedovoljan Bruklinu za ozbiljan otpor, pogotovu u odsustvu i dalje povređenih Derona Vilijamsa i Pola Pirsa. Džo Džonson se pošteno ispromašivao, završivši meč sa 13 poena, Garnet je zabeležio svega šest poena, koliko i Mirza Teletović.

Jedno od razočaranja je i Memfis, a ubedljiv poraz na svom terenu protiv Klipersa (81:100) sigurno nije način da se popravi utisak. Gosti su u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje u odbrani, pre svega u trećoj četvrtini koju su dobili sa 24:11, onda je u završnoj deonici proradio i napad (37:28) i nije bilo dileme oko ishoda.

REZULTATI:

Bruklin-Njujork 83:113

Čikago-Majami 107:87

Memfis - LA Klipersi 81:100

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA