SANJA HVALI PUBLIKU I KRITIKUJE SUDIJE: Sram da ih bude!

Najbolji levi bek rukometnog prvenstva sveta smatra da kad bi Srpkinje odigrale još jednu utakmicu i "Marakana" bi bila puna. U isto vreme žali za lošem suđenjem u finalu protiv Brazilki i za tim što golman Katarina Tomašević nije uvrštena u najbolji tim prvenstva

  • 0

Srpske rukometašice su ostvarile cilj na Svetskom prvenstvu, a to je medalja. Toliko je malo falilo da ona bude zlatna, ali naše devojke će tek kad se glava ohladi posle poraza od Brazila u finalu biti svesne veličine uspeha koji su napravile. To smatra i Sanja Damnjanović, srpski levi bek, koja je ujedno uvrštena u idealni tim prvenstva.

Publika u "Areni" je ponovo postavila nov rekord i bila je prava podrška rukometašicama.

- Osećaj je fenomenalan. Kao što nismo svesne uspeha koji smo napravile, mislim da tako isto kad budemo gledali neke snimke, videćemo tek i kakva je publika bila. Svi pričaju o tome, i mislim da je svaku devojka prolazila jeza kad smo ulazile u halu. Svaki put je publika bila fenomenalna, ali danas je premašila sebe... Mislim da bi "Marakanu" napunili da sutra igramo još jednu utakmicu.

- Ljudi su prepoznali srce i dušu koje imamo, i to srpski narod zna da prepozna. Hvala celoj Srbiji na navijanju - rekla je Sanja posle utakmice, koju je potom analizirala.

- Bile su (Brazilke) za nijansu bolje. Možda mi nismo izgledale onako drčno i bezobrazno u sportskom smislu kao što smo do sada to radile. Ali pokazale smo to ipak u drugom poluvremenu, kad smo nemoguće branili. U prvom poluvremenu nam odbrana nije bila na dobrom nivou, malo smo bile dekoncentrisane. U drugom smo proradile, nisu mogle gol da nam daju, ali napad je zakazao.

Jedna od iskusnijih srpskih rukometašica se dotakla u suđenja u finalu. Među brojnim komentarima u "Areni" bio je i onaj da je suđenje bilo "kao u Brazilu".

- Žao mi je što ovo moram da kažem, ali nemam komentara za ove Špance. Ne verujem da su navijali za Brazil, ali ja ne razumem njihov kriterijum. Stvarno mi nije bilo jasno da u takvim trenucima takve stvari rade. Znali smo da nam oni kao sudije neće prijati nimalo. Opet kažem, one su bile malo više koncentrisane, ako može da se kaže da su više želele... ali sram da ih bude, to je strašno.

Ni Sanja ni Dragana Cvijić nisu znale da su zavredile mesta u idealnom timu prvenstva.

- Da, evo sad smo saznale i Cvija i ja. Ne znam što nije bilo neko proglašenje, to je baš nešto lepo, sve to slikanje, i da dobijemo nešto. Nije mi jasno, gde li smo to propustili. Najbolji levi bek sveta, lepo zvuči. Šta je sledeće? Ne znam, Mars - nasmejala je prisutne Sanja.

- Presrećna sam, to je podstrek za dalje. Drago mi je i zbog Cvije, ali moram da kažem da mi je žao zbog Katarine. Stvarno je zaslužila - ponovo je iskrena naša rukometašica, koja je potvrdila natpis na majici i stih iz pesme "Čke beogradske" - "stvarno nismo normalne".

Tokom meča sa Brazilkama, Sanja je morala da promeni patike koje su pucale na utakmicama protiv Južne Koreje i Norveške, koje nije planirala da menja.

- Nisu to te patike. Morala sam da ih promenim - završila je Sanja Damnjanović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA