ĐORĐEVIĆ: Patriote su Novicki i Parker!

Novi selektor košarkaške reprezentacije svojim autoritetom pokušaće da utiče na igrače, kako više ne bi bilo otkaza za nastup u nacionalnom timu

  • 3

Otkazi, ne pojavljivanje na pripremama, "izmišljene povrede" samo su neke od "bolesti" sa kojima se borio prethodni selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković!

Sada se od novog selektora Aleksandra Đorđevića očekuje da svojim autoritetom i ugledom vrati u potpunosti kult reprezentaciji, kako otkazi ne bi bili uobičajena pojava. Đorđević ima savet za sve potencijalne reprezentativce na koje svetske zvezde treba da se ugledaju.

- Za mene su Parker i Novicki najbolji primer snage patriotizma. Oni nikada nisu sumnjali da li bi trebalo leto da posvete reprezentaciji. Kako mi to da iskoristimo? Pa lepo, samo da se ugledamo na Parkera i Novickog. Dejan Bodiroga je sasvim u pravu kad kaže da prethodne generacije niko nije morao dva puta da zove u nacionalni tim, jer su svi jedva čekali da dođu na okupljanje - rekao je Đorđević za Politiku i dodao.

- Kad su Francuzi postali šampioni, porukom sam čestitao Dakuriju koji mi je odgovorio: „Najviše mi je drago zbog Parkera i Dijaoa koji deset godina žive za ovako nešto”! Isto je i sa Dirkom Novickim koji je deset godina s Nemačkom jurio medalju i osvojio je 2005. ovde u Beogradu, kada je bio najsrećniji na svetu dok ga je ovacijama pozdravljalo 22.000 ljudi - rekao je Đorđević i nastavio.

- Zatim Braća Gasol, pa Rudi Fernandez i još dosta igrača ima odnos prema svojoj reprezentaciji kakav su decenijama imali naši asovi, od prethodnih generacija do poslednje zlatne sa Divcem, Bodirogom, Stojakovićem i ostalima - zaključio je Đorđević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiklop

    28. decembar 2013 | 10:44

    Upravo iz tog razloga sam Nemanju Vidica prestao dozivljavati i kao coveka i fudbalera. Crveno-plavo-beli dres je ponos, cast, privilegija i nema cenu. To je kruna karijere svakog sportiste bez obzira kojim se sportom bavio.

  • VladarIzSenke

    28. decembar 2013 | 13:55

    Zato sto je Nemanja sisa, i kenjao da ici na Kosovo ako zatreba, a nema muda ni da igra za reprezentaciju!

  • andrea

    28. decembar 2013 | 12:07

    Zašto bi Nemanji bila čast da nosi srpski dres????Ima čovek ugovor sa svojim klubom i samo u reprezentaciji može da se povredi i ništa više.Za fudbal u Srbiji treba dati 10 dinara godišnje,ne postižu nikakve rezultate i zašto bi Nemanja dolazio da igra i da muku muči sa ljudim koji mu nisu ni do kolena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA