Peković promašio za produžetak, Parker se izvinjavao zbog fotografije (VIDEO) (FOTO)

Lebron Džejms se vratio na teren na 29. rođendan i odigrao simultanku sa Denverom. Debakl Klipersa

  • 3

Sedam mečeva u pretposlednjoj noći 2013. i u njima debakl Klipersa, tesna pobeda Majamija, promašaj Nikole Pekovića i izvinjenje Tonija Parkera.

Minesota je kod kuće poražena od Dalasa, iako je imala dva poslednja napada za odlazak u produžetak. Peković najpre "svoj" šut od tablu nije iskoristio za izjednačenje kod 100:98, da bi posle dosuđenih koraka igraču Dalasa, Kevin Lav ekspresno dobio priliku da uputi još jedan šut, ali je sve završeno negde između isceniranja faula i kontakta sa Šonom Merionom.

- Bio je faul - grmeo je Rik Adelman posle utakmice, dok se Šon Merion (32 poena na meču) samo nasmejao na to.

Peković je postigao 18 poena, Kevin Lav imao 36!

Zbog ovih fotografija koje je okačio na Tvier francuski komičar na kojima pozira sa Tonijem Parkerom i Borisom Dijaom u karakterističnom antisemtiskom položaju, košarkaš San Antonio se saopštenjem izvinjavao javnosti, objašnjavajući da je fotka napravljena odavno, kao i da u Francuskoj jednostavno nisu naučili da je ovakav pozdrav poražavajući i sramotan.

Parker se našao na stubu srama neposredno posle bruke i opšte hajke na Ostrvu zbog slične stvari Nikolasa Anelke, bivšeg fudbalskog reprezentativca Franuske.

Klipersima se prethodne noći uopšte nije igrala košarka. Kako drugačije objasniti njihov debakl kod kuće od nejakih Finiks Sansa - 107:88.

Junak tima iz Arizone bio je Slovenac Goran Dragič sa 26 poena i osam asistencija. Ako se pitate gde su Pol, Grifini i ekipa bili sinoć, pojasnićemo vam da su na kraju treće četvrtine kasniji čak 29 poena za rivalom, a da su najbolji igrači tima iz Kalifornije postigli 11, odnosno 15 poena.

Lebron Džejms se na parket vratio u danu kada je napunio 29 godina i sa 26 pena bio najzaslužniji u triler pobedi šampiona protiv Denvera 97:94.

Tim iz doline Kolorada je imao dva napada da pogodi trojku za produžetak, ali je fenomenalna odbrana Majamija bila neprobojna.

Pomenuti Džejms se posle povrede u Sakramentu u petak i propuštenog meča u subotu vratio igri i demantovao da je ozbiljnije povređen.

- Ništa specijalno, važno je da sam opet sa ekipom - rekao je Lebron povrdivši da nije očekivao da će igrati košarku na rođendan.

Rezultati

Detroit - Vašington 99:106

Memfis - Čikago 91:95

Minesota - Dalas 98:100

Nju Orleans - Portland 110:108

Denver - Majami 94:97

Juta - Šarlot 83:80

L.A. Klipers - Finiks 88:107

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Njegos

    31. decembar 2013 | 09:18

    Parker nema oni stvar,to nije sramni gest niti ima veze sa verom, ko prati Dieudonne zna da taj gest znaci "uvalim ti ga" a koristio to protiv sistema,politicara i mnogih njih koji nemaju veze sa Izrael.

  • No name

    31. decembar 2013 | 20:18

    Pekovic kraljina!!!

  • No name

    31. decembar 2013 | 20:25

    NEJAKIH? A razbili su ih i ekipa iz Arizone igra fenomenalno ove sezone!! Kako neko mozhe ovo NEJAKIH da napishe?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA