≫ 

Šok na Rod Lejver areni, Nišikori u bolovima predao meč, Đoković u polufinalu Australijan opena! (VIDEO)

Sada ga čeka Lukas Puj

  • 17

Najbolji teniser planete Novak Đoković prošao je u polufinale Australijan opena pobedom nad Keijem Nišikorijem posle predaje Japanca u drugom setu pri rezultatu 6:1, 4:1 za Novaka. Srpski igrač je u prethodnoj rundi imao težak posao protiv Rusa Danila Medvedeva kome je u dramatičnoj završnici prepustio drugi set, da bi ga posle spašenih brejk lopti "oduvao" u naredna dva.

Nišikori je ove godine jedan od igrača koji provode najviše vremena na terenu, a samo protiv Pabla Karenja Buste mu je trebalo čak pet sati da bi ga savladao. To je uzelo danak i već od starta meča protiv Đokovića videlo se da Nišikori nije spreman za ovaj okršaj.

Bio je prinuđen da forsira udarce, jedino je prvim servisom mogao da napravi razliku u poenima i to nije bilo dovoljno pa je Đoković već u drugom gemu meča posle fantastičnog bekhenda uz liniju, a onda i dubokog riterna uspeo da napravi prvi brejk u meču za 2:0.

Nišikori je u svakom svom gemu imao problema i uglavnom se igralo na razliku, ali je japanski igrač uspeo da osvoji jedan gem u prvom setu za 3:1. Đoković nakon toga pravi još jedan brejk i rutinski osvaja prvi set sa 6:1. Delovalo je kao da igra protiv juniora, a ne nekadašnjeg finaliste Grend slem turnira jer su udarci Đokovića radili kao sat.

Foto: Tanjug/AP

Između prvog i drugog seta Nišikori je uzeo medicinski tajm-aut jer ga je pored tajminga mučila i butina. Lekar ju je bandažirao, ali su problem i bolovi ostali. Tokom drugog seta se često nije ni trudio da juri uglove i udarce koje je Đoković slao pa je srpski igrač nizao vinere, a Kei greške.

Srbin je tako uspeo da napravi brejk u trećem gemu posle četiri promašaja svog protivnika i da povede sa 2:1. Brejk je lako potvrdio, a onda novim za 4:1 i okončao meč. Nišikori je u tom trenutku krenuo da prilzi mreži i sudiji rekavši da ne može da izdrži duže.

Srbin je povećao razliku u pobedama nad Japancem na 16-2. Poslednji put su se pre Australije sastali na US openu prošle godine kada je Đoković slavio 6:3, 6:4, 6:2. Nišikori je poslednji put pobedio Đokovića pre skoro pet godina, u polufinalu US opena 2014. godine.

Đoković već zna svog narednog protivnika u polufinalu jer je Lukas Puj pobedio Miloša Raonića sa 3-1 i prošao dalje. To je Francuzu prvo polufinale Grend slema u karijeri, a Novak sa Pujem nije igrao nikada do sada.

Drugi set:

Foto: Tanjug/AP

4:1 KRAJ, predaja i šok na Rod Lejver areni! Osvaja dva poena Nišikori, pa dva Đoković. Srpski igrač demonstrira silu u riternu,  ali i iz forhenda po paraleli, pa je Nišikori pod velikim pritiskom. Ako ne pogodi prvi servis već je u velikom problemu, mora da rizikuje. Ne uspeva ništa da pogodi, mišić ga i dalje muči i to ga je na kraju ovog gema posle novog pretrpljenog brejka primoralo da preda meč.

3:1 Potvrda brejka Đokovića, Kei nemoćan - Prelep udarac, pa servis i onda dva vinera koje Nišikori nije ni probao da stigne. Minut, dva i gemove osvaja Đoković, kao da igra protiv juniora. Nišikori deluje kao da samo čeka da se meč što pre završi.

Foto: Tanjug/AP

2:1 Novi brejk za Đokovića! Pokušava da prođe Kei Đokovića izlaskom na mrežu i pogađa pored polja u dva navrata za 0:30. Još jedna loptica preko osnovne linije i Novak ima tri brejk lopte u ranoj fazi seta. Četvrti poen posle riterna pripada Đokoviću, Nišikori pogađa sve osim polja svog rivala i gubi svoj servis.

1:1 Suviše rutinski za četvrtfinale - Kik servis, pa paralela i onda školska egzekucija na mreži. Đoković radi sve šta treba da bi što lakše osvajao poene. Promenio je stranu pa gađao i "T" liniju a onda ispalio ravan forhend viner za 40:0 i rutinski uzeo gem.

1:0 Nišikori - Dobar početak i napad u bekhend Novaka, pa još jedan za 30:0. Duplom servis greškom Nišikori daje jedan poen Đokoviću, ali ga onda izbacuje iz polja dijagonalom i vinerom dolazi do dve gem lopte 40:15, što lagano realizuje servisom.

Problemi već na startu drugog seta za Nišikorija, povreda mišića i medicinski tajm-aut

Prvi set:

Foto: Tanjug/AP

6:1 Đoković osvaja prvi set - Ide loptica u aut, ne sluša Nišikorija koji nestrpljivim napadom iz riterna omogućava srpskom teniseru tri set lopte. Šalje bekhend u mrežu pa Novak lakše od očekivanog osvaja prvi deo igre za svega pola sata igre.

5:1 Dupli brejk za Novaka - Dva dobra napada Japanca po paraleli Đoković vraća u mrežu, da bi onda on napao sam ugao terena za 30:30. Nišikori gem loptu propušta lošim servisom, 40:40. Mnogo sreće je imao u poenu kada se lomilo: gem ili brejk lopta. Nišikori odigrava pasing šot pored Đokovića i pogađa vrh mreže ali lopta pada u polje. Međutim, servis više nije pravio razliku, u razmenama Nišikori nije imao šta da traži pa je Đoković na mreži prošao Japanca za novi brejk.

4:1 Đoković se pita - Gradio je Novak poen tako da je na kraju imao zicer iz forhenda po paraleli za 30:15. Brzao je malo u narednom poenu, pa promašio i smeč, a Nišikori je imao aktivnih 40:40. Đoković dobija naredna dva poena i bez mnogo problema na mreži novim smečom rešava gem u svoju korist.

3:1 Upisuje se Kei na semafor - Bekhend opasno škripi pa Nišikori njime poklanja novi poen rivalu za 15:15. Nije izdržao pritisak Đokovića i upisuje novu neiznuđenu za 30:30, ali se spasava servisom koji Novak vraća u mrežu. Gem loptu Đoković pretvara u "đus" vanserijskim riternom, 40:40. Nišikori jedino servisom uspeva da napravi razliku što je dovoljno da iskoristi treću gem loptu i osvoji prvi gem u meču.

3:0 Novak dominira - Lagana tri poena uz jedan as za Novaka i 40:0. Posle gema od pet minuta na servisu Keija, jedan kratak na Đokovićev servis. Pravi u njemu srpski teniser duplu grešku koja nije mnogo promenila stvari jer je Japanac još jednom izbacio u aut.

2:0 Brejk za Đokovića na prvom servisu Nišikorija - Servis i viner, pa dve greške Nišikorija i Đoković već u prvom servis gemu Japanca ima 15:30. Preokreće to Kei uz pomoć dobrog servisa do 40:30. Novak uzima poen za 40:40, pa greši iz bekhenda jer je isforsirao udarac po dijagonali. Pogrešio je potom Nišikori, a onda je Srbin ispalio sjajan bekhend uz liniju za brejk loptu koju koristi posle odličnog dubokog riterna.

1:0 Đoković, lagan gem bez izgubljenog poena na startu - Nišikori je probao da napadne u ranoj fazi poena, agresivnost je završila na mreži pa je Novka lako došao do 30:0. Na kraći ritern je odgovorio preciznim udarcem u ugao terena, da bi u poenu za gem rastrčao Nišikorija i sačekao grešku.

VIDEO: Bacao torbe, psovao sudiju... neviđeni skandal na Australijen openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    23. januar 2019 | 09:35

    Ideno No1e !!!

  • Boža zemunac

    23. januar 2019 | 10:10

    AJMO,NOLE SRBINE.

  • Gemini

    23. januar 2019 | 09:30

    Svi pokazateli kazu da prolazi Japanca i jos bolje je za Noleta sto ga u polufinalu ceka Puj koji je dobio Raonica daleko nezgodnijeg protivnika. Ipak na kraju izgleda ce biti ocekivano finale prvog i drugog nosioca Nole-Rafa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA