Ja u finalu u 37. godini, to je bolestan vic: Serena je verovala da će se penzionisati još 2009!

Pune dve decenije, 23 Grend slem titule i Amerikanka ne namerava da stane

  • 7
Serena Vilijams Foto: Tanjug/AP

Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da ne bi verovala da će ostati ovoliko dugo na WTA turu da joj je to pitanje neko postavio pre dvadeset godina.

Serena je svoj profesionalni debi imala još 1997. godine i tada je verovala da će u profi sportu trajati znatno kraće.

- Da mi je neko rekao da ću igrati do 38. godine definitivno ne bih verovala. Mislila sam da ću se penzionisati do svoje 28, ili 29. godine i rekla bih da je to bolestan vic. Igra se promenila, mislim da ima mnogo više dubine. Kad sam počela da igram lako su se dobijala prva kola, a onda stignete u četvrtfinale i postaje teže. Sad nema lakih mečeva. Svi igraju odlično - rekla je Serena.

Serena Vilijams Foto: Tanjug/AP

Ona je ove godine na US Openu stigla do finala pobedom nad Elinom Svitolinom iz Ukrajine vrlo lagano 2-0, 6:3, 6:1 za svega sat i 11 minuta igre.

Mlađa sestra Vilijams kaže da o plasmanu u novu završnicu Grend slema nije ni zamišljala na ovom turniru. Podsetimo, Amerikanka se pretprošle godine porodila i nakon toga polako počela da vraća svetu tenisa.

- Kul je što sam bila u više finala nego bila koja druga igračica posle porođaja. To mi je nekako super. Kad pogledam unazad, nije uopšte lako vratiti se posle toga, pa još ne tako brzo. Da nastavite da igrate, a više nemate 20 godina... da, prilično sam ponosna na sebe - zaključila je 37-godišnja Serena koja 26. septembra puni 38 godina.

Vilijams će u finalu turnira na Flašing Medouzu igrati protiv Bjanke Andresku koja je u drugom polufinalu pobedila Belindu Benčić sa 2-0 (7:6, 7:5).

VIDEO - Đoković u polufinalu Sinsinatija, brine povreda lakta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma

    6. septembar 2019 | 21:18

    Zasto nebi koliko uzimas testosterona i koje kakvih steroida, izgledas kao musko. Ja stvarno neznam zasto te ne testiraju na doping??? Pa koji um moze tebe da gleda i da kaze cista ko suza??!!! Koji??!!

  • Ne daj se....

    6. septembar 2019 | 20:05

    Generacijo👊👊👊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA