≫ 

Kanadska tinejdžerka je pokorila Serenu i Njujork: Andresku je nova šampionka US Opena! (FOTO)

Mlada igračica je "tražila" svoju igru tokom ranije faze turnira, ali je završnica odigrala sjajno

  • 4
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Američka teniserka Serena Vilijams poražena je u finalu US Opena od Bjanke Andresku iz Kanade u dva seta 6:3 i 7:5, te je poslednji Grend slem sezone i zvanično dobio naslednicu prošlogodišnje šampionke Naomi Osake.

Devetnaestogodišnja kanadska senzacija je tako sprečila iskusnu Amerikanku da se domogne 24. titule na najvećim turnirima, a protiv sebe je imala i više od 20.000 ljudi na stadionu Artur Eš.

Serena joj je pomogla svojom lošom igrom, te je za sat i po vremena morala da se pomiri sa novim porazom u finalu na terenima Flašing Medouza.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Vilijamsova je već u prvom gemu meča pretrpela brejk koji je Andresku umalo uvećala u sedmom gemu prvog seta.

Imala je Kanađanka čak pet brejk prilika koje nije iskoristila, da bi je već u narednom gemu neiskustvo umalo skupo koštalo. Serena je imala jednu priliku da nadoknadi brejk, ali je izgubila prvi set.

U drugom su se obe mučile više da sačuvaju svoj servis nego da ga oduzmu protivnici, ali je ipak Serena bila ta koja je konstantno jurila zaostatak mada su obe napravile po tri brejka do 5:4 za Bjanku.

Kanađanka je nakon toga konačno odigrala jedan relativno siguran kada je servirala, napala je rivalku u 12. gemu i okitila se prvom Grend slem titulom u svojoj karijeri.

VIDEO - Simona Halep izazvala Noleta: Da li može da napuni Marakanu, kao ona stadion u Rumuniji?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    8. septembar 2019 | 02:00

    Bravo za mlađanu Rumunku iz Kanade!

  • vk

    8. septembar 2019 | 01:22

    Bravo Canada and balkan together svaka cast

  • Раднаскела

    8. septembar 2019 | 17:55

    Овој маси неписмених морона на трибинама треба одузети организацију Грен Слема. Нису они достојни да гледају ни камена-с-рамена, а камоли тенис. Ова мала је требала да их напљује најстрашније, и за себе и Наоми и Медведева и Нолета.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA