≫ 

Nole doneo konačnu odluku: Prvi reket sveta će igrati u Tokiju!

Igra turnir posle skoro mesec dana

  • 13
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković će igrati na azijskoj turneji, a prva stanica će mu biti turnir serije 500 u Tokiju, gde Novak nije igrao lani.

Odluku je doneo u utorak uveče jer se oseća bolje i probaće da odigra takmičenja u Aziji, a ove informacije su potvrđene nezvanično za Telegraf.

Turnir u Tokiju počinje 30. septembra i trajaće do šestog oktobra.

Đoković je prethodnih dana boravio u Srbiji gde se oporavljao od povrede levog ramena. Ova povreda ga muči već nekoliko meseci, a kulminirala je predajom u osmini finala US Opena.

Novvak je tada morao da pruži ruku Stanu Vavrinki i potom propusti Lejver kup na kom je tim Evrope pobedio tim Sveta.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Na US Openu je titulu osvojio Španac Rafael Nadal koji se time dosta približio srpskom igraču na ATP listi, pa je to verovatno deo razloga što se Srbin vraća ovako brzo posle povrede - da bi sačuvao prvo mesto na svetu.

Nakon Tokija igraće i u Šangaju gde brani veliki broj bodova jer je prošle godine osvojio titulu. Posle Šangaja se vraća u Evropu gde treba da igra Masters u Parizu i Završni masters u Lononu.

Prijavljen je i za Dejvis kup u Madridu, s tim što je to reprezentativno takmičenje u novom formatu tek za dva meseca, 18. novembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA