Nadal pred meč sa Đokovićem: Novak je skoro uvek u finalu, imam samo jedan način da pobedim!

Španski teniser Rafael Nadal rekao je šta mora da uradi svaki put kada igra sa Novakom Đokovićem i objasnio da između njegovog meča protiv Dijega Švarcmana na turnirima u Rimu i Rolan Garosu postoje dve velike razlike

  • 11
Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Nadal je do finala stigao polufinalnom pobedom nad Dijegom Švarcmanom u tri seta 6:3, 6:3 i 7:6 (0) i imao je spreman odgovor kada god bi Argentinac probao da zapreti tokom tri sata i 12 minuta igre.

Pre manje nekoliko nedelja, teren u Rimu su delila ista dva rivala, ali je tada Švarcman iznenadio Nadala i pobedio ga u dva seta.

- Ne znam, mislim daaa... Ustvari, znam. Drugačiji ishod pre svega, a druga stvar je što sam ovde došao malo pripremljen. Rim je bio prvi turnir posle šest meseci i Dijego je bio prvi izazov. Danas mi je iskustvo iz Rima pomoglo jer sam mogao da pogledam meč i vidim šta je bilo dobro, a šta nije - rekao je Nadal na konferenciji posle meča.

Dodao je da je taktički odigrao mnogo bolje, te da je u pojedinim trenucima napravio nekoliko taktičkih i tehničkih grešaka, ali sam generalno mnogo zadovoljan kako sam odigrao.

- Važna pobeda protiv vrlo čvrstog protivnika. Da biste pobedili Dijega morate mnogo da radite i da igrate dobro dugo vremena i to se desilo danas. Igrao sam kompaktno, odlučno u ključnim trenucima. Morao sam da budem malo agresivniji u pojedinim momentima kako se ne bih mučio kao što je bio slučaj - objasnio je Nadal.

To je bila i uvertira za komentar (u trenutku Rafine konferencije još uvek potencijalnog) finala u kom ga čeka Novak Đoković, jedini čovek koji je uz Robina Soderlinga (2oo9) u Parizu uspeo da pobedi Nadala 2015. godine.

- Ne mislim da sa sobom nosim bilo kakav teret ili pritisak zbog moje i Novakove istorije na Rolan Garosu. Drugačije su okolnosti, drugačiji tip turnira i situacija. Ne znam, reći ću vam u nedelju, ali ne mogu da predvidim budućnost - napomenuo je Španac.

Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

- Znam samo da protiv Novaka moram da igram svoj najbolji tenis. Bez igranja svog najboljeg tenisa situacija je vrlo teška. To je teren na kom igram dobro dugo vremena. To pomaže, ali on takođe ima sjajan učinak, bio je u finalima skoro svaki put. Jedan od najtežih mogućih rivala. Ali ovde sam da nastavim da dajem sve od sebe i volim da igram u ovakvim uslovima i kad znam da moram da napravim iskorak. To moram da uradim i sada i radiću naporno da probam da to ostvarim - zaključio je Nadal.

Video: Novak sa Nadalom u finalu RG: Đoković imao meč loptu u trećem, pa prošao golgotu u pet setova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nišlija

    10. oktobar 2020 | 00:59

    Će se vratiš ti s'poslužavnik kući i toj ti je to 😊

  • Tatic Mile

    10. oktobar 2020 | 04:03

    Imam samo jedan nacin da pobedim Novaka su reci Rafaela Nadala, a taj nacin je samo da Novak otkaze ili da ga kao u Njujorku nepravedno diskvalifikuju. Ovaj drugi nacin bi te Rafa mnogo kostao jer bi mnoge morao da potplatis. Inace Djokovic ce radi publike dozvoliti da sa njim igras pet setova a taj peti ce ti sve reci. Nebi ti bio u kozi.

  • Losmi

    10. oktobar 2020 | 00:11

    Napred Noleee!!!nek pobedi boljiiii

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA