≫ 

Novak zadovoljan igrom, nedostaju mu navijači u Londonu: Čudno je igrati ovde bez publike

Najbolji teniser sveta ističe da je ključni momenat u meču protiv Švarcmana bio drugi brejk u prvom setu

  • 2
Novak Đoković, Masters London Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na dominantan način je započeo Masters u Londonu, pošto je sa 6:3, 6:2 savladao Dijega Švarcmana u prvom kolu grupe Tokio 1970 u kojoj su još Aleksander Zverev i Danil Medvedev.

Srbin je imao lošiji start, kada je dozvolio Argentincu brejk i vođstvo od 2:1, ali od tog momenta na terenu je postojao samo jedan teniser - Novak Đoković.

Novak je posle meča u intervjuu pored terena rekao da je ključni momenat bio njegov drugi brejk u prvom setu, kojim je slomio otpor Švarcmana, kao i da je zadovoljan svojom igrom, posebno u drugom setu.

- Početak meča nije bio najbolji, napravio je brejk u trećem gemu, uspeo sam da napravim ribrejk i bilo je gusto, dok nisam posle napravio novi brejk. U drugom setu sam dobro prolazio kroz loptu, tako da sam zadaovoljan kako je izgledala moja igra u drugom setu. Bilo je teško za njega, uvek je teško na debitantskom meču, verovatno nije ni imao svoju najbolju igru - rekao je Novak, koji je istakao važnost dobijenog meča bez izgubljenog seta zbog sistema takmičenja na završnom Mastersu i istakao da mu nedostaje publika na tribinama.

- Ovaj format je jedino ovde aktuelan, čak i ako izgubite dva meča u grupi možete da se kvalifikujete i da osvojite turnir. Igrao sam ATP finale toliko godina u ovoj areni, imao sam priliku da igram u sjajnoj atmosferi, moram da priznam da je čudno igrati pred praznim tribinama - zaključio je Novak Đoković.

Video: Đoković: Želim ovaj trofej kao i svi koji učestvuju na turniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA