≫ 

Karacev je definicija bajke - ruski anonimus ide u polufinale Australijan opena i čeka Novaka!

Kakva priča se trenutno odvija u Melburnu, to najeminentniji pisci ne mogu da stave na papir

  • 9
Aslan Karacev Photo: Tanjug

Ovo je definicija bajke - Momak koji do sada nije igrao nijedan ATP turnir ušao je u polufinale Australijan opena! Aslan Karacev, 114. igrač sveta, prošao je među četiri najbolja tenisera na prvom Grend slemu u sezoni pošto je posle četiri seta i preokreta savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:6, 6:4, 6:1, 6:2.

Dimitrov je i pre susreta radio vežbe za leđa, osećao je blage bolove, ali je izašao na duel Karacevu koji je preživeo tri kola kvalifikacija i mnogo favorita kako bi došao do četvrtfinala velikog turnira u Melburnu.

U meču koji je sudila naša Marijana Veljović, Bugarin je osvojio prvi set, iako je prvi pretrpeo brejk, ali je nakon toga čak tri puta oduzeo servis protivniku, pa se osetilo da bi ova ruska priča mogla završiti, iako je bila prelepa i do sada.

Ipak, Dimitrov počinje sve više da se muči sa servisom, pa se odnosi snaga na terenu polako menjaju u korist Karaceva koji sada pravi jedan brejk više i poravnava u setovima.

Već u trećoj deonici nije bilo nedaumice ko će preći u vođstvo, jer bugarski teniser nije uspeo da dođe ni do šanse da nešto više uradi pri protivnikovom prvom udarcu, dok se sam suočavao sa nevoljama konstantno, za šta je kažnjen sa tri brejka i serijom od 0:5. Tada je zatražio i medicinski tajm-aut, pošto nije mogao da odservira normalno.

Vratio se nakon pauze i odservirao dobro, ali nakon toga je ponovo Karacev stupio na scenu, napravio odlučujući brejk sa potvrdom za 4:1, a onda lagodno otišao ka još jednoj pobedi. Nakon svih šokova koje nam je priredio ovaj Rus, pobeda nad Dimitrovom je nešto što prihvatamo prilično ravnodušno shodno tome da su u njegovom pohodu već popadali mnogi favoriti.

E, sada... Sada stiže sigurno najveće iskušenje za Karaceva, nešto što niko ne očekuje da će proći, jer će mu na putu za finale stajati pobednik duela Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva. Neverovatno, šta je ovaj momak uradio i teniska javnost bi trebalo da mu skine kapu.

Video: Neverovatna konferencija Novaka, sva pitanja o povredi: Nije otkrio napadnim novinarima svoje stanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA