≫ 

Đoković deaktivirao Beretinijeve bombe na pariskoj šljaci, klasik sa Nadalom za finale Rolan Garosa!

Spremite za veliki spektakl - ko pobedi, ide u borbu za Grend slem trofej!

  • 43

Najbolji teniser sveta Novak Đoković boriće se za ulazak u finale Rolan Garosa, i to protiv Rafaela Nadala! Nole je nakon četiri seta savladao Italijana Matea Beretinija 6:3, 6:2, 6:7, 7:5 i zakazao klasik u kojem ćemo svi uživati.

Novaku je trebalo nešto preko tri i po sata igre da bi uspeo da ukroti servis i neverovatno jake udarce devetog reketa sveta. To nije bio toliki problem u prva dva seta, ali onda je italijanski predstavnik, prilično opušten u situaciji gde više nema šta da izgubi, počeo da udara iz sve snage, i to bez greške.

Sevali su asovi, forhendi, servis vineri i to mu je donelo smanjenje razlike u setovima, iako je Novak i tu mogao da završi već priču. Đoković je u tom taj-brejku imao 5:4 i dva servisa, sve u svojim rukama, ali je u oba navrata doživeo mini brejk, tako da je Beretini samo dobrim prvim udarcem zakljuio tu priču.

Činilo se da će imati i u četvrtom setu istih problema Novak, čak i nakon što je publika morala da napusti tribine zbog policijskog časa. Malo su se dva tenisera zagrejala i na 3:2 je meč nastavljen.

Malo po malo, prilazili smo taj-brejku, čak i u tom 11. gemu nije ličilo da će se prelomiti. Ipak, Beretini je popustio, počeo da greši, a sa druge strane nije uspevao da iskontroliše Novakov ritern.

Dva puta je spasao meč loptu, ali ne i treći put, tako da će u narednu rundu najbolji na svetu koji će se za finale boriti sa Rafaelom Nadalom.

Đoković i Nadal su se do sada sastajali 57 puta i Novak ima jednu pobedu više. Poslednji duel su odigrali u finalu Mastersa u Rimu nedavno i Španac je uspeo da slavi u tri seta.

Tok meča:

Četvrti set:

7:5 - KRAJ NOVAK JE U POLUFINALU!

6:5 - Đoković sa dva asa, između ostalog, dolazi do novog vođstva i ponovo je pritisak na Italijana koji će servirati za ostanak u meču.

5:5 - Nije bilo prilike, Đoković jednostavno mora da sačeka da Mateo prestane ovoliko dobro da servira. Valjda dođe i ta prilika.

5:4 - I Novak uzvraća sa lakih 40:0, ali ne dozvoljava kao njegov protivnik da se priča odugovlači. Dobar forhend i sada je vreme za brejk.

4:4 - Lakih 40:0, a onda dupla servis greška i problemi koji su Novaka doveli do 40:40 i dobre prilike da uradi nešto više. Ipak, dva odlična servisa. Ponovo.

4:3 - Gledao je Novak u šaku na koju je pao u prošlom gemu, ali to ga nije ometalo da prilično lako dođe do novog vođstva uz jednu liniju koju je protivnik počistio.

3:3 - Nakon 20-minutne pauze, igrači su se kratko zagrejali i nastavili sa susretom. Beretini je samo nastavio tamo gde je stao sa svojim oružjem. Poveo je sa 40:15, ali Novak je pokazao da i taj servis može da se poljulja, da nekoliko greškica mogu da izbace iz ritma. Četiri neiznuđenje greške, brejk lopta, ali ne i realizacija Đokovića. Nole je pao na kraju poslednjeg poena, ali nije doživeo povredu.

3:2 - Šta je stigao italijanski predstavnik za 30:30, to je bilo neverovatno. Đokovićev forhend je završio na liniji, ali on se istegao i poslao paralelu u Novakovo polje za aplauz publike. Strepnja se nastavila i na 40:40, ali vođstvo je ponovo tu. Igrači su nakon ovog gema otišli u svlačionicu i čeka se publika da napusti stadion zbog policijskog časa u Parizu. 

2:2 - Verovatno da bi Mateo bio daleko ispred protivnika sa ovim razornim udarcim, samo da taj protivnik nije Novak. Dobar je Italijan, ali je pitanje koliko može ovaj ritam da drži.

2:1 - Sigurno da mora postojati opreznost, ali Đoković zaista radi dobro svoj deo posla i čini se da su momenti pada u koncentraciji bili samo višeskundni. Zaboravljeno je to, idemo dalje.

1:1 - Šalje bombe Beretini i to sve više dolazi do izražaja. Nije dozvolio brejk loptu, sve je sredio na vreme i imamo izjednačenje.

1:0 - Nije bio lak gem. Bilo je 0:30, ali je Đoković smireno krenuo u preokret, malo se zadržao na 40:40 , ali siguran start je najbitnije.

Treći set:

6:7 - SET ZA BERETINIJA. Đoković je imao sve u svojim rukama, vođstvo od 5:4 i dva servisa, ali je u oba navrata loptica završi u mreži nakon razmena. Italijan je već sjajno odservirao u svom maniru, a onda iz drugog kontakta poslao forhend koji mu je doneo smanjenje na 2:1 u setovima.

6:6 - Mateo možda pokazuje sve što zna u ovim momentima, ali i Srbin je dodatno pojačao, pa ćemo gledati taj-brejk nakon četiri vezana poena.

5:6 - Dobio je Beretini dodatnu snagu i obezbedio taj-brejk. Ima snage i Novak bi trebalo da bude pažljiviji sada kada servira ponovo za ostanak u setu.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

5:5 - Nakon amaterske greške protivnika koji je pomislio da je loptica pala na teren dva puta, te je nonštalantno pogodio mrežu sa svoje strane, Đoković je ponovo poravnao.

4:5 - Ovde je moglo da bude gotovo, ali servisi poput bombi jednostavno su zaustavili sunovrat Italijana. Novak servira za ostanak u setu.

4:4 - Đoković je pogodio šta je trebalo da se pogodi. Jedan izgubljen poen i sada je pravi momenat za brejk.

3:4 - Eksplozivnost. Italijan je u ovom gemu pokazao zašto je deveti igrač planete, te je razornim asovima i servis vinerima stigao do novog vođstva.

3:3 - Četiri poena i novi gem - Novak kao senka prati Beretinija i čeka njegove greške.

2:3 - Brzo je Mateo došao do 40:0, ali je počeo da komplikuje i umalo zagorčao sebi život (40:30), ali je jednom forhend dijagonalom počistio liniju i ponovo poveo.

2:2 - Novak će morati da odigra do kraja, jer Beretini ima momente gde bljesne (30:30). Zato, tu je najbolji na svetu da ode korak više. Pritisak na protivniku je ponovo prisutan.

1:2 - Ponovo je Italijan bio na ivici problema, ali uspeva da hoda po tankoj žici i još uvek je, koliko-toliko aktivan u susretu.

1:1 - Sa nulom Đoković rešava svoj servis gem. Baš u stilu Novaka, kako vreme odmiče, sve je bolji i bolji, a sada se čeka momenat u padu koncentracije protivnika.

0:1 - Zna dobro Beretini da je svaki naredni brejk kao kompletni poraz, tako da se dobro založio da djus ne postane nešto više. I nije.

Drugi set:

6:2 - I DRUGI SET ZA NAJBOLJEG NA SVETU! Sada je Novak u petoj brzini i čini se da Italijan nema nikakvu šansu da ga zaustavi u naletu. Cilj je polufinale Rolan Garosa, a do njega je ostalo još da se osvoji samo jedan set. Idemo, Nole!

5:2 - EVO JOŠ JEDNOG BREJKA ZA ĐOKOVIĆA! Činilo se da je Beretini u blagoj prednosti, da će uspeti da reši u svoju korist ovo i nastaviti za poterom, ali greške i nedostatak sreće su ga totalno ubili. Sada nema prepreka - Nole ima priliku da ode na velikih 2:0 u setovima!

4:2 - Potvrda stečenog je tu. Nakon što nije izgubio ni poen na svom servisu od starta seta, Novak je sada morao da vaga na djusu (40:40), ali danas protivnik nema šansi da prevagne u tim momentima.

3:2 - BREJK ZA NOVAKA! Nije Beretini toliko loše servirao, samo je Đoković počeo da mu čita prvi udarac i to je bio preveliki problem za Italijana. Nole je na 15:30 uspeo da ga prođe na mreži, a onda je zaključio gem koji bi lako mogao da bude presudni u drugom setu.

2:2 - Novak još jednom sa nulom drži svoj servis gem. Prvi udarac je to što trenutno srpski teniser eksploatiše, a sve ostalo zasniva na tom kvalitetu.

1:2 - Uzimajući u obzir koliko su se vodile teške borbe za svaki gem u prvom setu, sada sve ide prilično brzo i bez djusa i brejk lopti.

1:1 - Četiri vezana poena i čist gem. Ovo je možda i najlakše osvojeni gem Novaka u ovom susretu.

0:1 - Dobro je razmislio Italijan šta mu je činiti u nastavku, pa je uspeo da se konsoliduje i lako i brzo uzme prvi gem u drugom setu.

Prvi set:

6:3 - SET ZA ĐOKOVIĆA! Novak je odigrao najbolji gem kada je to bilo najpotrebnij. Sevali su asovi, poeni su bili jako kratki, tako da je prvi korak ka polufinalu upravo napravljen!

5:3 - Sada smo videli Beretinijev servis u punom svetlu, ali do jednog momenta (40:15), a onda je počeo teško da greši i da bira pogreške solucije (40:40). Nije ga koštalo novog brejka, ali sada mora da ga napravi ukoliko misli da ostane u setu.

5:2 - Ukoliko mora da bude mučenja, neka ga bude, ali isto neka bude ovakvog ishoda. Beretini je imao, po tradiciji od starta, priliku da oduzme servis Đokoviću, ali to se ponovo nije dogodilo zbog neiznuđenih grešaka. Još jedan gem i prvi set je tu!

Mateo Beretini Foto: Tanjug/AP

4:2 - Uzima Beretini svoj drugi gem u susretu. Za sada, nema lakih momenata na obe strane, skoro da nema ni lakih poena, ali u tom plesu se Novak trenutno snalazi za zeru bolje, što govori rezultat.

4:1 - Mirisalo je na još jednu komplikaciju, jer Đokoviću prvi servis nikako ne radi u ovim momentima. stiglo se do 30:30, zatim i do 40:40 u tri navrata, ali kao i od starta meča, Mateo ne uspeva da se iskaže u bitnim momentima.

3:1 - BREJK ZA NOVAKA! E, sada je stigla i prva muka za Beretinija. Stao mu je servis, a pritom je dobijao i loptu pod noge, kao što se desilo na 40:40, pa je greškom sebe stavio u jako nezgodnu situaciju iz koje je uspeo da izađe. Ipak, stiglo je probijanje na mreži za još jednu brejk šansu, a tu nije bilo spasa.

2:1 - Ponovo nije bilo komotno za Novaka. Stiglo se do 30:30, najviše zbog toga što je srpski teniser forsirao skraćene loptice, a to mu definitivno nije išlo, pa je stigla još jedna brejk lopta. Kao i u prvom gemu, ostvaren je cilj, a to je novi osvojeni gem.

1:1 - Očekivali smo ovakav servis od strane Italijana. Beretini je morao da odradi samo jednu razmenu, nje je doduše izgubio, ali sve ostalo je pripalo njemu posle prvog udarca.

1:0 - Dva puta je Beretini uspešno skratio lopticu i naterao Novaka na startu da se pomučio za gem (40:40), a onda je stigla i brejk lopta odmah na startu. Ipak, sve je sanirano i Đoković kreće sa vođstvom.

Pre meča:

Đoković nije imao previše nezgodan put do ovog stepena takmičenja, u tri seta je izbacivao redom Tenisa Sandgrena, Pabla Kuevasa i Rikardasa Berankisa, a onda je nastupio susret sa mladim Lorencom Musetijem gde je 19-godišnjak uspeo da povede sa 2:0 u setovima. Ipak, Novak ne bi bio Novak da nije pokazao svu moć kada je najteže, te mu je protivnik u odlučujućoj borbi pri 4:0 u gemovima predao meč.

Na papiru, ovo će Novaku biti najteži zadatak, jer je Beretini sada već pronašao svoje mesto u samom vrhu svetskog tenisa, a njegove udarce i servise smo mogli da vidimo u Beogradu gde je osvojio prvi Serbia Open ove godine.

Nije se namučio previše italijanski teniser u Parizu, izgubio je set u prvom kolu protiv Tara Daniela, a onda je sa nulom bio bolji od Federika Korije i Kvon Sunvua. Imao je i ekstra dan odmora jer mu Rodžer Federer nije izašao na megdan, tako da je imao vremena da se pripremi za okršaj sa Đokovićem.

Pobednik ovog duela ide na Rafaela Nadala u polufinalu. Španac je imao određenih muka protiv Dijega Švarcmana nakon prva dva seta, ali posle toga je išlo sve prilično glatko.

Video: Đoković: Kad sam se vratio na teren jednostavno sam se osetio drugačije, bio sam drugi igrač

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA