≫ 

Plače Ešli, slavi Australija! Barti pokorila Vimbldon, uzela drugu Grend slem titulu u karijeri

Australija posle 41 godine ima osvajačicu najprestižnijeg turnira "velike četvorke"

  • 0
ešli barti Foto: Tanjug/Ap

Australijanka Ešli Barti nova je šampionka Vimbldona, ujedno je postala prva dama sa najjužnijeg kontinenta koja je podigla najprestižniji Grend slem trofej posle 41 godine.

Prva igračica na WTA listi u velikom finalu savladala je Čehinju Karolinu Pliškovu u tri seta, 6:3, 6:7 i 6:3.

Barti je potvrdila sjajnu formu koja ju je i izdigla na čelo liste najboljih teniserki sveta, a ovo je, bez dileme, njen najveći uspeh karijere iako je pre dve godine stavila krunu na Rolan Garosu. Svi koji prate život i karijeru 25- godišnje Australinjanke dobro znaju da joj je davnašnji sna osvajanje Vimbdloda, otud i bura emocija i suze pošto je osvojila poen za trijumf protiv Pliškove.

- Želim da se zahvalim svima na stadionu, učinili ste da moj san bude još lepši, hvala vam svima - poručila je Barti, koja je briznula u plač u momentu kada je osvojila pobednički poen.

Dugo joj je trebalo da se pribere, suze su prestale, ali emocije su navirale...

- Moj tim je neverovatan, prati me od početka, osam-devet meseci putuju uz mene, nisu bili kod kuće. Svi su bili neverovatni, teško mi je uopšte da izgovorim reči od emocija. Malo sma spavala noćas, mislila sam samo o ovom trenutku. Nadam se da sam va sve učinila ponosnim - vidmo uzbuđena bila je Barti.

Meč je inače trajao puna dva sata, Barti je krenula silovito sa 4:0 u prvom setu, koji je potom lako zatvorila i u istom ritmu krenula u drugom delu meča. Povela je 3:1, ali je onda naišla na jači otpor Čehinje, koja je tek tada proigrala. Uspela je Pliškova da veže tri gema, preokrene na 4:3, a onda da u taj-brejku donese neizvesnost.

Međutim, dileme nije bilo: Barti je opet silovitim startom seta (povela 3:0) rešila pitanje pobednice, pomučiča se istina pred kraj seta sa žilavom Pliškovom koja se nije predavala, ali je na kraju, potpuno zasluženo, trijumfalno stavila tačku na njen meč života.

Video: Olga skoro u suzama: Naša teniserka teško prihvatila poraz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA