≫ 

Kakvi lomovi na US Openu kod žena: Ispala šampionka, dan posle eliminisana i prva igračica sveta

Posle Osake, takmičenje završila i Ešli Barti

  • 3
šelbi rodžers Foto: Tanjug/Ap

Australijanka Ešli Barti, prva igračica na WTA listi, poražena je u 1/16 finala US Opena od 43. teniserke sveta, Amerikanke Šelbi Rodžers u tri seta - 2:6, 6:1 i 7:6.

Tako je, samo dan nakon eliminacije aktuelne šampionke Njujorka Naomi Osake, ispala i aktuelna vladarka Vimbldona, najbolja na WTA listi, što je još jedna u nizu senzacija na ovogodišnjem Flešing Medouzu.

Podvig karijere napravila je Rodžers pošto je uspela da režira neverovatan preokret u trećem setu, posle 2:5 u korist njene rivalke!

Žaliće dugo Barti za propuštenom prilikom da završi meč, imala je veliku prednost, tri gema suficita, no ovog puta i to je bilo nedovoljno sa slomi otpor uporne Rodžers koju je publika nosila do pobede.

Dosad su Barti i Rodžers igrale pet puta jedna protiv druge, svih pet puta slavila je Australijanka, četiri puta čak ove godine, ali u Njujorku nije uspela da nastavi niz - poklekla je kad se to najmanje očekivalo.

- Nikad nije prijatno kada imate nekoliko šansi da servirate za meč i ne uspete da pobedite - rekla je Barti posle poraza i eliminacije.

- Teško je svariti ovakav poraz, ali tako je kako je. Uspela sam da se vratim, da uspostavim kontrolu i samo je nedostajalo da meč privedem kraju. Razočarana sam, ali idem dalje - poručila je Barti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    5. septembar 2021 | 09:37

    Ukratko zašto niko normalan ne prati više ženski tenis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA