≫ 

Rusija na bod od polufinala Dejvis kupa: Rubljov teškom mukom porazio 171. igrača sveta

Šveđani su otkrovenje turnira

  • 6
Andrej Rubljov i Kasper Rud Foto: Ap/Tanjug

Teniska reprezentacija Rusije uspela je da povede 1:0 protiv selekcije Švedske u četvrtfinalu Dejvis kupa pošto je Andrej Rubljov, u taj-brejku trećeg seta, uspeo da slomi Eliasa Imera - 6:2, 5:7, 7:6(3).

Švedska je iznenađujuće uspela da se plasira među osam najboljih ekipa, ali je pokazala da će u budućnosti gađati mnogo veće visine.

Imer je dobro parirao petom igraču sveta, ali je posle dva sata i 13 minuta položio reket pred Rubljova.

Na kraju su odlučila dva mini brejka u taj-brejku trećeg seta, a najbitniji je bio onaj za 3:1 koji je bio očuvan do 5:3, a onda je usledio završni udarac.

Danil Medvedev će imati odrešene ruke da protiv Mikaela Imera zaključi prolaz u četvrtfinale.

Video: Ono kad lopta neće u gol: Igrač 2 puta sa gol linije i jednom prečka spasili Javor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    2. decembar 2021 | 18:30

    Rusija osvaja Dejvis kup,odavno nije bio izvesniji osvajač salatare.

  • Ivan

    3. decembar 2021 | 12:25

    Ovaj meč bi trebalo da bude ohrabrenje našim teniserima, tu ne mislim na Noleta, da je Rubljov nepredvidiv i da zavisi na koju je nogu ustao tog dana, kao i da može da se pobedi, u eventualnom finalu, Medvedev ne briljira uopšte, tako da ma koliko čudno zvučalo do pre par dana, i nedodirljivih Rusa, ako udjemo u finale, šanse su nam 50-50, jer će Rusi biti mnogo umorniji, imaju težak ispit protiv Nemačke, koji neće baš biti šetnja za njih, a i dan manje za oporavak što u ovakvom formatu takmičenja, može da bude presudno. Rusi ili Nemci, će dan za danom, igrati polufinale i finale, što im mnogo umanjuje šanse za konačan trijumf. Imaćemo i dodatni motiv protiv Rusa, da im se revanširamo za bolan poraz pre dve godine upravo u Dejvis kupu, posle kojeg se penzionisao Janko Tipsarević. Mislim i pored mojih simpatija prema Tarpiščevu, da je Marat Safin mnogo bolji selektor, mladji i perspektivniji, i da su Rusi pogrešili što im on više nije selektor.

  • tennisman

    2. decembar 2021 | 19:54

    Rusi su prvi favoriti od starta i guraju dobro ali nisu nepobedivi. Medvedev je beton, doduše nije imao nekog jačeg rivala. Problem su im Rubljov koji je dosta ranjiv, dobija na mišiće i sklon je padovima i dubl koji vozi ludi Karacev samo pitanje dokle može. Ako sutra osposobimo Ducija i preguramo Hrvate sa dva brza singla, jedino mi možemo da eventualno upropastimo Ruse. Čuj mene eventualno, izvini Piksi, osvajamo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA