Vreme čitanja: oko 2 min.

Tipsarević: Drago mi je da sam igrao pet setova u ovim godinama!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski teniser posle četiri sata uspeo da svlada Japanca

  • 0

Iskusni srpski teniser Janko Tipsarević, u svom stilu posle pet setova, plasirao se u drugo kolo Vimbldona pobedom protiv Japanca Jošihita Nišioke 6:4, 6:7 (2:7), 6:2, 5:7, 6:2)

Meč je trajao skoro četiri sata, a naredni Tipsarevićev rival biće prošlogodišnji finalista Južnoafrikanac Kevin Anderson, koji je prethodno savladao Francuza Pjera-Iga Erbera 6:3, 6:4, 6:2.

- Veoma sam srećan što sam pobedio. Mislim da sam mogao i lakše, da sam kontrolisao meč, kao da su mi drugi i četvrti set iskliznuli iz ruku. Bio sam siguran na servisu, nisam iskoristio sve šanse koje sam imao na njegov servis i onda sam glupo izgubio taj-brejk i dozvoliio jedan ‘idiotski’ brejk u četvrtom setu. Ipak, bez obzira na sve, posle svih problema sa zdravljem, pobediti u pet setova na travi je nešto što me čini srećnim“, kaže Tipsarević.

Janko Tipsarević Foto: AP/Tanjug

Bio je to prvi Jankov trijumf na Gren slem turniru još od US opena 2017. godine.

- Je li tako? Da budem iskren, malo sam i izgubio osećaj za vreme, koje godine sam igrao dobro, a koje loše. U poslednjih pet godina osećam da sam igrao tenis, ali nisam se takmičio na najvišem nivou. Bilo je više u stilu da se ili vraćam igri ili pokušavam da se oporavim posle operacije. Zaista je dobro pobediti meč na jednom od mojih omiljenih turnira u pet setova jer nisam osećao probleme koji su me mučili tokom Rolan Garosa, zato moram da budem veoma zadovoljan. U Parizu sam morao pola apoteke da popijem kako bih mogao da igram“.

Nedavno je Tipsarevića rekao da mu je na neki način drago što mora da igra jedino agresivno, da ima samo plan A, bez plana B.

- Sećam se da sam to rekao. Problem je da mnogo puta kada osećate da možete da pobedite , onda pokušavate da tražite plan B. To je bilo pogrešno svaki put kada sam bio blizu linije i napadao i dominirao, osećao sam da Nišioka nema mnogo šansi. Onda, iz nekor razloga sam se povlačio, počeo da igram duge i nepotrebne relije, nepotrebno sam sebi komplikovao život“, kaže Janko i dodaje:

- Osećam da sam većinu meča bio veoma agresivan, posebno posle prve serve. Srećan sam što sam dobro servirao. Išao sam na mrežu često, ali je to nezgodno bilo raditi protiv Nišioke jer sam osećao da je jedna od njegovih najboljih osobina brzina, a ima i dobar pasing šot. Tako da nije bilo lako izaći na mrežu, morao sam pažljivo da biram momenat kada ću to uraditi - Tipsarević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA