“Crni Srbin” brani našu zemlju od Amerikanaca: U Srbiji nema rasizma, ali zato u Čikagu ne može da se živi od toga!

- Usvojio sam Srbiju kao moju domovinu iz nekoliko razloga. Ta zemlja me je naučila mnogo čemu, raznim životnim lekcijama - napisao je Amerikanac

  • 13

Jovan Crnović, odnosno, Džibri Bel, sve više je poznat u Srbiji. Reč je o momku zbog koga Amerikanci dižu tri prsta i nose razne srpske natpise na majicama, a sada se istakao najnovijim statusom na Fejsbuku koji se tiče naše zemlje.

CRNI SRBIN REPUJE O ĆEVAPIMA I RAKIJI: Zbog njega Ameri dižu tri prsta i nose brend "Je*i ga" (FOTO) (VIDEO)

"ARKANU NIJE BIO RAVAN NI DON KORLEONE": Američki srednjoškolac piše knjigu o Željku Ražnatoviću!

Jovanova ljubav prema Srbiji počela je pre nekoliko godina kada je prvi put obišao zbog ljubavi, a potom snimio video-klipove u kojima repuje o ćevapima, eurokremu i rakiji.

- Živim u SAD, državi koja je izgrađena na ropstvu i krvavom otimanju teritorije od naroda koji su tu živeli. Usvojio sam Srbiju kao moju domovinu iz nekoliko razloga. Ta zemlja me je naučila mnogo čemu, raznim životnim lekcijama. Kultura i običaji istočne Evrope vas uče stvarima koje ne možete da naučite u Americi.

- Ipak, kao ljudi, i dalje se bavimo epidemijom mržnje i straha. Rasizam je bolest i mora se iskoreniti, a na nama je da nađemo lek. Zato pokreti kao što su "crni Srbi" prave kulturne mostove i bitni su.

- Nekoliko mojih američkih prijatelja su me pitali da li sam iskusio rasizam dok sam boravio u Srbiji, nakon što su pročitali vest (rasizam na fudbalskom meču Rad - Partizan, usmeren prema Brazilcu Evertonu, prim. aut.). Nikada nisam iskusio tako nešto dok sam živeo u istočnoj Evropi, ali jesam u Čikagu, gde rasizma ima najviše, ne može da se živi od toga. Sve to zbog nedostatka znanja, razumevanja i komunikacije.

- Nismo birali boje kože kada smo došli na ovaj svet, niti smo zbog toga bolji ili lošiji od nekoga. Naučeni smo mržnji. Kao što smo naučeni tome, možemo da se naučimo i da volimo, razumemo, saosećamo... Imamo moć da prenesemo našoj deci kako da vole jedni druge. Imamo moć da promenimo svet!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA