POBEDE TELEGRAFA U 2012: Nova radna mesta, ispravljene nepravde i vraćeni automobili (FOTO)

Tokom proteklih 12 meseci reagovali smo na vaše probleme, pisali o nepravdama koje su vam nanete i borili se za prava koja su vam uskraćena. Pogledajte samo neke od naših uspešnih akcija

  • 1

Protekla godina je nekima donela prinove, drugima nove poslove i iskustva, Srbiji političke turbulencije, a svetu nekoliko katastrofa i istorijski skok Feliksa Baumgartnera. Telegrafu je, osim velikog broja vernih čitalaca, donela i nekoliko prilika da pomogne onima koje je život uskratio za zdravlje, krov nad glavom ili pravdu.

Nepunih mesec dana nakon što smo počeli da radimo pomogli smo Nikoli Matiću iz Šapca da dobije krov nad glavom. Naime, deda Nikola proveo je nekoliko noći spavajući ispred jedne od šabačkih zgrada, u vreme kada temperatura u zemlji nije sa gornje strane prelazila deseti stepen ispod nule.

U nastavku godine reagovali smo po vašim prijavama, u okviru akcije "Prijavi Telegrafu", pa smo tako "opomenuli" nadležne službe da treba da saniraju rupe u Ulici vojvode Stepe, kao i da konačno ugrade kontejnere u postavljenja udubljenja u asfaltu, koja su nedeljama bila rizična po pešake u blizini Kalenić pijace.

Takođe, apelovali smo na policiju da reaguje u slučaju antene postavljene na školi u Kotežu i tu naišli na njihovo razumevanje.

Rešavajući probleme naših čitalaca, stigli smo i do republičke vlasti: ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović je, nakon pisanja našeg portala, zahtevala od MUP-a da istraži malverzacije u Hitnoj pomoći, a MUP je, u drugom slučaju, pokrenuo istragu protiv svog pripadnika, zbog silovanja prostitutke.

Prvi smo reagovali na nepravdu nanetu porodici vatrogasca Zorana Matića, koji je sa svojom porodicom izbačen iz uredno kupljenog stana na Dorćolu.

Kao lepa uspomena na 2012. godinu redakciji portala Telegraf ostaće uspešno rešeni problemi dve čitateljke: Milice Jokanović, kojoj smo pronašli radno mesto u skladu sa njenim željama i Ivane Arbutine, kojoj je zahvaljujući pisanju našeg portala lopov vratio automobil.

Svaka akcija kojom smo mogli da doprinesemo da naši čitaoci žive bolje ili reše bar deo svojih problema za nas je posebna dobijena bitka. Neke smo dobijali lakše, u nekima je put do pobede bio težak, pun birokratskih ili političkih prepreka. Ali uspeli smo. Posebno smo ponosni na to što je, nakon pisanja našeg portala, nekoliko desetina vozača u firmi "Bamiron" dobilo ugovore u radu i prestalo da radi "na crno".

Redakcija Telegrafa se ovom prilikom zahvaljuje na ukazanom poverenju i poziva čitaoce da i u 2013. godini svoje nevolje podele sa nama, pa da sve teške birokratske, pravničke i humanitarne bitke bijemo zajedno.

(M. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA