SUTRA NA SLOBODI: Mišković uplatio 12 miliona € jemstva

Branioci vlasnika "Delta Holdinga" uplatili su traženu sumu danas pre podne, a on će iz pritvora zvanično biti pušten čim sud dobije izveštaj da je novac na računu suda, što će najverovatnije biti sutra

  • 22

Vlasnik i predsednik borda direktora kompanije "Delta holding" Miroslav Mišković uplatio je jemstvo za puštanje iz pritvora i već sutra bi trebalo da bude pušten da se brani sa slobode.

Kako je saopštila Miškovićeva kompanija, jemstvo u visini od 12 miliona evra u dinarskoj protivrednosti uplaćeno je danas pre podne.

Ukoliko svi budu radili svoj posao, očekujemo da Mišković izađe do kraja dana - kažu u "Delti" za Telegraf.

Sa druge strane, u sudu kažu da će Mišković biti pušten kada bude stigao izvod iz Narodne banke da je novac isplaćen na račun suda. Nakon toga, biće preduzete ostale zakonske radnje, shodno rešenju kojim je određen jemstvo.

Podsećamo, saga o hapšenju Miroslava Miškovića zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama sa putarskim preduzećima počela je početkom decembra 2012. godine, kada je on prvi put saslušan u vezi sa poslovanjem "Del reala".  Ubrzo su saslušani i Miškovićev sin Marko, kao i suvlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković.

Nekoliko dana kasnije usledilo je i hapšenje Miroslava Miškovića, a prema navodima krivične prijave Uprave kriminalističke policije, Miroslav i Marko Mišković, kao i Milo Đurašković, u perodu od 2005. pa do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve Niš, a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve, neosnovano su iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu vrednu od oko 30 miliona evra. 

Više o navodima krivične prijave pročitajte OVDE.

Miškoviću je nekoliko dana kasnije određen jednomesečni pritvor, a prvi zahtev za odbranom sa slobode stigao je 17. decembra.

On je nekoliko puta ponovo saslušavan, i pritvor je u nekoliko navrata produžavan.

Optužnica protiv Miškovića podignuta je početkom maja.

Informacije o tome da bi Mišković mogao da uplati novac kako bi mogao da bude pušten da se brani sa slobode pojavile su se početkom juna, a konačna odluka o jemstvu u vrednosti od 12 miliona evra stigla je 19. jula.

Detaljnije o tome šta sve poseduje Miroslav Mišković pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljilja

    22. jul 2013 | 13:00

    Sramota za vlast i drzavu. To se zove prodane duuuuseee bree !!! Uplatio covek pokradene pare pa sad moze da se svrcka

  • M13

    22. jul 2013 | 13:05

    Carski... Ukrades milijardu, 12 miliona daš za jemstvo, 10 miliona rasporediš ljudima u pravosudju, na privatne račune i onda kud koji mili moji...

  • napoleon

    22. jul 2013 | 13:17

    Bruka,bruka,bruka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA