ŽITELJI STEPE STEPANOVIĆA: Za jedna pokvarena ulazna vrata poslali 50 dopisa Direkciji!

Drama u naselju “Stepa Stepanović” ne jenjava. Nakon pritužbi stanovnika na loše izvedene radove i demantija Građevinske Direkcije Srbije, u našu redakciju stigao je odgovor stanovnika na, kako kažu, “obmane ovog preduzeća", kojima su pokušali sa sebe da speru ljagu

  • 14

Drama u naselju “Stepa Stepanović” ne jenjava. Nakon pritužbi stanovnika na loše izvedene radove i demantija Građevinske Direkcije Srbije, u našu redakciju stigao je odgovor stanovnika na, kako kažu, “obmane ovog preduzeća", kojima su pokušali sa sebe da speru ljagu.

Pre svega kao nelogičnu navode tvrdnju Direkcije kako je "razlog izgradnje benzinske pumpe sa pretakalištem za tečni naftni gas umesto škole i obdaništa proizvod povećanja broja stanovnika i preimenovanja Kumodraške u magistralnu ulicu".

- Radi se isključivo o materijalnoj dobiti onih koji u naselju nikada neće živeti, a na štetu stanara. Naime, u međuvremenu se nije ništa promenilo, jer je teško poverovati u to da su u Direkciji gradili stanove pod pretpostavkom da neće biti prodati, te su prvim Urbanističkim projektom predvideli manji broj stanovnika! - počinju priču za Telegraf stanovnici naselja. - Pošto je broj stanovnika veći od predviđenog, po njihovom shvatanju, zapravo proizlazi da se javila potreba smanjenja kapaciteta Doma zdravlja i njegovog svođenja na nekakvu imaginarnu zdravstvenu jedinicu -objašnjavaju stanari, dodajući da imaginarna ''zdravstvena jedinica'' svakako nije isto što i Dom zdravlja, koji je prilikom kupovine stana predočavan kupcima.

- Ambulanta na komercijalnoj parceli može biti i privatna ordinacija. No, u celokupnoj situaciji poražavajuća je sledeća činjenica: prema logici Direkcije, povećavanje broja stanovnika uslovljava degradaciju prvobitnog sadržaja − Doma zdravlja. Umesto njega planira se moguće postojanje nekakve ''zdravstvene jedinice''.

Žitelji “Stepe” objašnjavaju i da nikada nije bio raspisan tender za izgradnju tržnog centra, što svakako čini nelogičnim objašnjenje Direkcije kako “niko nije bio zainteresovan za izgradnju tržnog centra”.

Poseban osvrt dali su, pak, na Direkcijino “izvlačenje” povodom kvaliteta gradnje, u kojem su istakli kako će svi eventualni nedostaci biti blagovremeno otklonjeni.

- Stanari naselja imaju mogobrojne materijalne dokaze, da se GDS povodom otklanjanja nedostataka u stanovima u okviru garantnog roka, nečuveno loše ponaša. Primera radi, zbog neispravnih ulaznih vrata na jednoj od zgrada Skupština stanara poslala je od januara više od 50 pisanih dopisa Direkciji. Ulazna vrata su i dan-danas neispravna. Ovo je, samo jedan od primera - završavaju priču stanari, koji će, kako kažu, u narednom periodu zatražiti odgovornost svih učesnika ovog skandala, koji Građevinska direkcija Srbije "priređuje" kupcima stanova.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rt

    19. avgust 2013 | 17:15

    Strasno. Ko poslednji izadje nek ugasi svetlo i ostavi te nezasite pacove da pokolju jedni druge.

  • Crni

    19. avgust 2013 | 16:29

    Klasicna prevara u reziji GDS. Sramota!

  • Ђокица

    19. avgust 2013 | 20:44

    Неки коментари оправдавају очигледну превару. Е, такав пад морала је највећи проблем Србије. Због таквих је и дошло до проблем у изградњи. П.с. Пошто такав став може да се тумачи и као учешће у превари, вероватно има места и за истрагу ко је послао такве поруке.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA